Super League: Τρίποντο του Παναθηναϊκού στην πρεμιέρα κόντρα στον Ιωνικό – Από τον πάγκο ο Ιωαννίδης, δεν έπαιξε ο Λοντίγκιν

Ο Παναθηναϊκός έστω και δύσκολα μπήκε ιδανικά στο φετινό πρωτάθλημα καθώς επικράτησε του Ιωνικού 1-0 με γκολ του Αϊτορ με εκτέλεση πέναλτι σε ένα ματς όπου οι Κώτσιρας-Τσέριν και Σπόραρ πήραν από το χέρι τους πράσινους στη Λεωφόρο και τους οδήγησαν στο πρώτο τρίποντο.

Ο Παναθηναϊκός είχε την υπεροχή και στα 90 λεπτά του αγώνα, απείλησε κυρίως με τον Σπόραρ που βρέθηκε μέσα σε πολλές φάσεις αλλά δεν κατάφερε να πετύχει το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα. Από την άλλη ο Ιωνικός είχε τις στιγμές του και δη τη φάση με τον Μάντζη στο 22′ με τον Μπρινιόλι να κάνει μια εντυπωσιακή επέμβαση και να κρατάει το μηδέν.

Το γκολ του Παναθηναϊκού ήρθε μετά από πέναλτι που κέρδισε ο Σπόραρ με ωραία ενέργεια μέσα στην περιοχή καθώς πέρασε στο σπριντ τον Μύγα και πρόλαβε τον Χουτεσιώτη στο 45′. Ο Αϊτόρ δύο λεπτά αργότερα ανέλαβε την εκτέλεση και ήταν εύστοχος και η φετινή σεζόν στην Ελλάδα άνοιξε για το τριφύλλι όπως έκλεισε η περσινή, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Αϊτόρ.

Στο φινάλε πέρασε στο παιχνίδι ο Κομοτηναίος σέντερ φορ Φώτης Ιωαννίδης στη θέση του Σποράρ, ενώ ο Γιούρι Λοντίγκιν έμεινε στον πάγκο.