Διεκδικεί τη φιλοξενία του 30ου Βαλκανικού Πρωταθλήματος Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Νέων η Ορεστιάδα

Τον φάκελο υποψηφιότητας για να αναλάβει η Ορεστιάδα τη διεξαγωγή του Βαλκανικού Πρωταθλήματος Νέων 2023 κατέθεσε η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης.

Το ενδιαφέρον της προς τη Βαλκανική Ένωση Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (BTTU) το είχε εκφράσει από τον Ιούνιο κάνοντας και από κοντά επαφές με αξιωματούχους. Δημιουργήθηκε θετικό κλίμα και τώρα, εν όψει του Βαλκανικού πρωταθλήματος ανδρών-γυναικών (Σεράγεβο, 23-27 Αυγούστου), όπου αναμένεται να παρθεί η σχετική απόφαση, υπέβαλλε και γραπτώς και αναλυτικά το αίτημα.

Η πρόταση για το 30ο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Νέων είναι να γίνει στο κλειστό γυμναστήριο «Νίκος Σαμαράς» από τις 21 έως τις 25 Ιουνίου του 2023 και σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει μόλις μία ακόμα υποψηφιότητα, αυτή της βουλγαρικής πόλης Αλμπένα, η οποία όμως, έχει φιλοξενήσει τη διοργάνωση τις τελευταίες δύο χρονιές.

Στο ευρύχωρο αθλητικό της κέντρο η Ορεστιάδα πραγματοποίησε με επιτυχία την περασμένη άνοιξη το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων-Κορασίδων σε ομαδικά και ατομικά αγωνίσματα. Με πολύ δραστήριο και το τοπικό σωματείο, τον ΓΣ Φιλία, έχει δείξει από καιρό τη διάθεση να αναλάβει διεθνή εκδήλωση και το θετικό αποτέλεσμα στο Πανελλήνιο Under 15 αποτέλεσε μία ακόμα γερή βάση.

Οι Βαλκανικοί Νέων γίνονται στα πρότυπα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και περιλαμβάνουν το ομαδικό σε αθλητές ηλικίας Under 15 και Under 19 καθώς και όλα τα ατομικά αγωνίσματα. Η απόφαση για το αν θα αναλάβει την διοργάνωση η Ορεστιάδα ή η βουλγαρική πόλη αναμένεται το αργότερο ως την Τρίτη.