Super League: Με βασικό Μάνταλο το επιβλητικό πέρασμα της ΑΕΚ από τη Λαμία

Τη νίκη με 0-3 πήρε η ΑΕΚ μέσα στη Λαμία στο πλαίσιο της πρεμιέρας της Super League με βασικό τον Κομοτηναίο Πέτρο Μάνταλο.

Η ΑΕΚ μπήκε με διάθεση να πιέσει σε όλες τις γραμμές, αλλά μόλις στο 5′ είδε την Λαμία να χάνει μια μεγάλη ευκαιρία. Μετά από λάθος διώξιμο του Τζαβέλλα -με κεφαλιά- η μπάλα στρώθηκε στον Ντε Βισέντι στη γωνία της μικρής περιοχής, με τον Έλληνα στόπερ να διορθώνει το λάθος του με προβολή, στο σουτ που έγινε.

Η Λαμία συνέχισε να “πατάει” καλά, με την ΑΕΚ να δυσκολεύεται να “χτίσει” μια καλή επιθετική προσπάθεια. Στο 21′ όμως οι μέσοι της συνδυάστηκαν γρήγορα, ο Πινέδα έκανε την κάθετη, ο Αραούχο έπιασε το σουτ εντός μεγάλης περιοχής, αλλά δέχθηκε την κρίσιμη στιγμή την προβολή αμυνόμενου.

Το ματς πήρε… φωτιά μέσα σε λίγα λεπτά. Στο 32′ η Λαμία κέρδισε πέναλτι, σε μαρκάρισμα του Σιμάνσι στον Σλίβκα (το έδωσε ο διαιτητής Κουτσιαύτης, αφού είδε ο ίδιος τη φάση στο VAR). Ο Ντε Βινσέντι όμως έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και άουτ.

Στο 35′ όμως και μετά από λάθος στην άμυνα της Λαμίας, ο Αραούχο πήρε την μπάλα, συνδυάστηκε με τον Πινέδα, οι κόντρες βοήθησαν τους φιλοξενούμενους και ο αρχηγός της Ένωσης -με ψύχραιμο τελείωμα από κοντά- έκανε το 0-1.

Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, η ΑΕΚ είχε τον έλεγχο και μάλιστα είχε κάποια καλά σουτ από τον Τσούμπερ, αλλά και την άστοχη κεφαλιά του Μάνταλου, από πολύ καλό σημείο.

Το ματς κύλησε σε… ρυθμούς ΑΕΚ στην επανάληψη. Η Ένωση είχε ένα εύκολο δεύτερο μέρος και “σφράγισε” την υπεροχή της με τον Αραούχο να κάνει το 2-0 στο στο 65′ και να γίνεται σύνθημα στα χείλη των οπαδών της Ένωσης. Το τελικό 3-0 διαμορφώθηκε στο 73′ με το υπέροχο πλασέ του Πινέδα έξω από τη μεγάλη περιοχή.