Σίγουρος για την επιτυχία ο Ματθαίος Σαββίδης: «Οι παίκτες που ήρθαν είναι ποιοτικότεροι από αυτούς που έφυγαν»

Δηλώσεις στο επίσημο κανάλι του Λεύκιππου Ξάνθης έκανε ο πρόεδρος του συλλόγου Ματθαίος Σαββίδης ενόψει της έναρξης της προετοιμασίας στις 17 Αυγούστου.

Επιβεβαίωσε ότι οι Ξανθιώτες θα έχουν για πρώτη φορά στην ιστορία τους κοινοτικό παίκτη, ενώ εξέφρασε την σιγουριά του πως οι παίκτες που ήρθαν είναι πιο αθλητικοί αλλά και πιο ποιοτικοί σε σχέση με αυτούς που αποχώρησαν από την ομάδα.

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του:

Για την έναρξη της προετοιμασίας: «Ξεκινάμε ανεπίσημα την προετοιμασία χωρίς να έχουν έρθει όλοι οι παίκτες. Φέτος για πρώτη φορά στην ιστορία του Λεύκιππου θα έχουμε κοινοτικό παίκτη. Αυτά θα τα δούμε στην επίσημη παρουσίαση της ομάδας που θα είναι στις αρχές του Σεπτέμβρη».

Για το Κύπελλο Ελλάδος: «Είναι σημαντική η εμπειρία του πανελληνίου Κυπέλλου, στο οποίο ο Λεύκιππος θα συμμετάσχει για πρώτη φορά και ελπίζω να γίνει θεσμός και να μπορούν να συμμετέχουν πάντα και οι ομάδες των μικρότερων εθνικών κατηγοριών. Είναι μια ευκαιρία για τον Λεύκιππο Ξάνθης να τοποθετήσει για ακόμα μια φορά το όνομά του στο μπασκετικό στερέωμα».

Για τους στόχους της ομάδας: «Οι στόχοι του Λεύκιππου είναι πάντα ψηλοί. Αξιοποιώντας την περσινή μας πορεία, θεωρώ πως πρέπει πάλι να είμαστε ανταγωνιστικοί, να είμαστε πρωταγωνιστές και ό,τι προκύψει».

Για την ποιότητα του ρόστερ: «Φέτος έχουμε χαμηλότερο μέσο όρο, αλλά νομίζω έχουμε και πιο ποιοτικό μέσο όρο. Θεωρώ ότι οι παίκτες που ήρθαν θα δώσουν πολύ περισσότερα από αυτούς που έφυγαν από την ομάδα, χωρίς να υποτιμώ την αξία κανενός. Θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ ανταγωνιστικοί ως παίκτες οι φετινοί, καθώς και πιο αθλητική η ομάδα που θα παρουσιαστεί την ερχόμενη σεζόν».