ΕΠΣ Ξάνθης: Σχεδόν βέβαια η παράταση στην έναρξη πρωταθλημάτων και Κυπέλλου όσο καθυστερούν οι αποφάσεις από την ΕΠΟ

Η Ενωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ξάνθης έχει ανακοινώσει ότι η έναρξη του τοπικου Κυπέλλου θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 3 και 4 Σεπτεμβρίου, ενώ το πρωτάθλημα σε Α’ και Β’ Κατηγορία θα αρχίσει μια εβδομάδα μετά, στις 10 και 11 Σεπτεμβρίου.

Ολα δείχνουν ωστόσο ότι αυτό δεν θα συμβεί. Οσο υπάρχει η εκκρεμότητα στην υπόθεση Ορφέα Ξάνθης – Αρη Αβάτου, είναι αδύνατον να σχηματιστεί ο σχετικός χάρτης και να γίνουν οι κληρώσεις, αφού αυτήν την στιγμή υπάρχει το ενδεχόμενο να μετέχει ο Ορφέας στην Α’ ΕΠΣ Ξάνθης, υπάρχει το ενδεχόμενο να μετέχει το Άβατο, υπάρχει όμως και το ενδεχόμενο να παραμείνουν αμφότερες στην Γ’ Εθνική και έτσι να παραμείνει στην Α’ ο Ερμής Μάνδρας.

Μέχρι λοιπον να ξεκαθαρίσει η κατάσταση, δύσκολα μπορεί να ολοκληρωθεί η διαδικασία δηλώσεων συμμετοχής και να γίνουν κληρώσεις. Υπενθυμίζεται ότι παραδοσιακά η σεζόν στην ΕΠΣ Ξάνθης ξεκινούσε από τα τέλη Αυγουστου με τα ματς του κυπέλλου, ένα και πλέον μήνα νωρίτερα από τις ΕΠΣ Έβρου και ΕΠΣ Θράκης στις οποίες και για φέτος έχει ανακοινωθεί ότι η νέα αγωνιστική περίοδος θα ξεκινήσει αρχές Οκτώβρη.