Κύπελλο Ελλάδος: Θρακιώτικο ντέρμπι Πανθρακικού – Αλεξανδρούπολης στην 1η φάση, στον Τριπόταμο ο Αρης Πετεινού! Ολα τα ζευγάρια

Πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΠΟ η κλήρωση του Κυπελλου Ελλάδος Ποδοσφαιρύ για την σεζόν 2022-2023 με τις ερασιτεχνικές ομάδες που κατέκτησαν τα κατα τοπους κυπελλα των ΕΠΣ να μπαίνουν στην κληρωτίδα της Α’ Φασης.

Ο πρωταθλητής και κυπελλούχος Ροδόπης Πανθρακικός θα αντιμετωπίσει σε νοκ άουτ παιχνίδι στο ΔΑΚ Κομοτηνής την Αλεξανδρούπολη, κυπελλουχο της ΕΠΣ Έβρου, σε αναμέτρηση την μεθεπόμενη Κυριακή 31 Αυγουστου.

Ο κυπελλουχος της ΕΠΣ Ξάνθης Αρης Πετεινού την ίδια μέρα θα αγωνιστεί εκτός έδρας με τον Αστερ Τριποτάμου. Από το αποτέλεσμα της κληρωσης προκύπτει ότι δεδομένα θα μετέχει ομάδα της Θράκης και στην κλήρωση της Β’ Φάσης, όπου θα μετέχουν οι νικήτριες.

Αξιζει να σημειωθεί οτι από την ΕΠΣ Κιλκις δηλωθηκε ο ΠΑΟΚ Κρηστώνης αφού η Αναγεννηση Πλαγιάς που κατέκτησε το κυπελλο δεν δηλώθηκε. Στην ΕΠΣ Ηπειρου συμμετειχε ο ΠΑΟΚ Κουτσελιου ως φιναλιστ αφου δηλωσε αδυναμια ο ΠΑΣ Κράψης.

Δεν δηλωσαν συμμετοχή οι κυπελλουχοι Φλώρινας, Σαμου, Ευρυτανιας, Πειραιά και Γρεβενών. Στην ΕΠΣ Κυκλάδων δεν έγινε τελικος αλλά δηλωθηκε η ΑΕ Μυκόνου.

Οι ομάδες χωρίστηκαν σε τέσσερις ομίλους, με γεωγραφικά κριτήρια και αυτά είναι τα ζευγάρια που προέκυψαν από την κληρωτίδα:

1ο Γκρουπ
Παναργειακός Άργους Ορεστικού-Απόλλων Παραλιμνίου
ΑΕ Καλαμπακίου-Ιωνικός Ιωνίας
Αετός Βαρβάρας-ΠΑΟΚ Κρηστώνης
Βύρων Καβάλας-ΑΣ Γιαννιτσά
Πανθρακικός-ΠΟ Αλεξανδρούπολης
Αστέρας Τριποτάμου-Άρης Πετεινού

2ο Γκρουπ
Ελασσόνα-Ατρόμητος Παλαμά
Βατανιακός-ΑΟ Υπάτου
ΠΟ Φήκης-Πύρασος Νέας Αγχιάλου
ΑΕ Ποντίων Κοζάνης-Αναγέννηση Άρτας
ΠΑΟ Κουτσελίου-Αστέρας Πετρίτη
ΑΕ Νέας Σελεύκειας-Αστέρας Σταυρού

3ο Γκρουπ
Ερμής Μελιγούς-Πανκαμαριακός
Απόλλων Ευπαλίου-Φοίνικας Νέας Επιδαύρου
Παλληξουριακός-ΠΑΟ Βάρδας
Πανθουριακός-Διαγόρας Βραχνέικων
ΑΟ Κατασταρίου-Ναυπακτιακός Αστέρας
Τηλυκράτης-Μολαϊκός

4ο Γκρουπ
Ερμής Ζωνιανών-ΑΕΡ Αφάντου
Νέα Αρτάκη-Ηλιούπολη
Αλμυρός Γαζίου-Αετός Λουτρών
Άρης Βούλας-ΑΕ Μυκόνου
ΑΟ Αγίου Νικολάου-Απόλλων Αγίου Ιωάννη
Ποσειδών Καρδαμύλων-Πανελευσινιακός