Δηλώθηκαν στο Euro Mini Champs της Αλσατίας ο 13χρονος Αλεξανδρουπολίτης Θεοφάνης Μήτκας και ο 12χρονος Ορεστιαδίτης Κώστας Αλεξούδης

Το φετινό καλοκαίρι άρχισε για την ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση με διεθνείς αγώνες στις μικρές ηλικίες, θα κλείσει με ανάλογο τρόπο και πρόκειται πραγματικά για ένα σημαντικό δεδομένο, που βοηθά παιδιά και προπονητές στην εξέλιξή τους, αλλά θα δώσει και περισσότερα κίνητρα για τη συνέχεια.

Το Euro Mini Champs, το καθιερωμένο τουρνουά πανευρωπαϊκής εμβέλειας, που οργανώνει η γαλλική ομοσπονδία στο Σιλτιγχάιμ της Αλσατίας (πολύ κοντά στο Στρασβούργο) για παμπαίδες και παγκορασίδες, επανέρχεται μετά από τρία χρόνια και την υποχρεωτική αναστολή λόγω του κορoνοϊού. Θα διεξαχθεί το τριήμερο 26 Αυγούστου με 28 Αυγούστου κι έχουν δηλώσει συμμετοχή δύο αθλητές από τη Βόρεια Ελλάδα και συγκεκεριμένα από την Θράκη και τον Εβρο μας: ο 12χρονος Κωνσταντίνος Αλεξούδης από τη Φιλία Ορεστιάδας και ο 13χρονος Θεοφάνης Μήτκας από τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης.

Στην τεχνική καθοδήγηση θα είναι ο Βούλγαρος προπονητής της Φιλίας Γκεόργκι Δασκάλοφ και ο προπονητής του Εθνικού Παύλος Τελόπουλος. Ο Αλεξούδης μεταβαίνει στην Γαλλία μετά την ξεχωριστή εμπειρία στο προπονητικό καμπ επιλογών της Ευρωπαϊκής Ένωσης του αθλήματος (ETTU), στην Ουγγαρία.

Το Euro Mini Champs αφορούσε κάθε χρόνο αγόρια και κορίτσια έως 11 και έως 12 ετών. Για το 2022 όμως, το ηλικιακό όριο ανέβηκε στο κάτω των 13 ετών για εναρμόνιση με τα νέα διεθνή δεδομένα (κατηγορίες δηλαδή U11, U13 κτλ), ενώ σημειώνουμε ότι με τις ακυρώσεις δύο χρόνων πολλά παιδιά έχασαν την ευκαιρία της συμμετοχής στο Σιλτιγχάιμ.

Η διοργάνωση περιλαμβάνει μόνο το απλό, αλλά με διάφορα στάδια στο σύστημα διεξαγωγής, τα οποία δίνουν τη δυνατότητα σε όλους τους συμμετέχοντες για αρκετά παιχνίδια. Στο πρόσφατο παρελθόν αρκετά ελληνόπουλα είχαν πάρει μέρος στο συγκεκριμένο event.

Ο αριστερόχειρας Αλεξούδης είναι νούμερο 2 στον τρέχοντα πίνακα αξιολόγησης παμπαίδων και μεταξύ άλλων πανελλήνιων διακρίσεων ήταν φέτος δευτεραθλητής Ελλάδας στο απλό της κατηγορίας. Ο Μήτκας με το αμυντικό στυλ παιχνιδιού θα πάει στη β’ Γυμνασίου τη νέα σχολική περίοδο, όμως μέχρι το τέλος του έτους λογίζεται στην κατηγορία παμπαίδων. Είναι νούμερο 32 στον πίνακα των παίδων, το 2021 είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στο διπλό αγοριών του Πανελληνίου πρωταθλήματος παμπαίδων.