Άλλαξε στα μουλωχτά τον ΚΑΠ η ΕΠΟ απειλώντας εμμέσως πλην σαφώς με -10 βαθμούς Ορφέα Ξάνθης και Πανδραμαϊκό

Ενώ επίκειται νέα συνάντηση με τον υφυπουργό Αθλητισμού παρουσία εκπρόσωπων των FIFA/UEFA με θέμα τις κυρώσεις που προβλέπει ο νόμος στα σωματεία, που δεν έχουν εγγραφεί στο μητρώο της ΓΓΑ, η ΕΠΟ πέρασε στο νέο ΚΑΠ νέα διάταξη στα μουλωχτά.

Οπως αποκαλύπτει το SoccerPlus, στη νέα διάταξη ρητά αναφέρει ότι τα δεν ισχύει οποιαδήποτε προϋποθέση συμμετοχής στα πρωταθλήματα, ακόμα κι αν υπάρχει στο νόμο, εφόσον δεν προβλέπεται στις προκυρήξεις και στους κανονισμούς του ποδοσφαίρου ή δεν έχει εγκριθεί από την ομοσπονδία. 

Υπενθυμίζεται ότι τα σωματεία απειλούνται με απαγόρευση συμμετοχής στα πρωταθλήματα και απαγόρευση χρήσης αθλητικών εγκαταστάσεων, που ανήκουν στο δημόσιο. Με τον νέο ΚΑΠ θα μπορουν μεν να συμμετέχουν στα πρωταθληματα ακόμα και αν ειναι εκτός Μητρώου, ωστόσο αυτό δεν λύνει το επίσης μείζον ζήτημα των εγκαταστάσεων.

Στη ίδια διάταξη η ΕΠΟ επιχείρει να κλείσει τη “μαύρη τρύπα” με προσφυγές τύπου Πανδραμαϊκού και Ορφέας Ξάνθης, που εκμεταλλεύονται το κανονιστικό κενό που υπήρχε, αλλά και την αντινομία μεταξύ του νόμου και των κανονισμών της ΕΠΟ.

Ακολουθεί το σχετικό απόσπασμα από το νέο ΚΑΠ: