Ευρωπαϊκό Ενόργανης: Δίδυμο από την Αλεξανδρούπολη στους διεθνείς κριτές της διοργάνωσης του Μονάχου

Η παρουσία του Αλεξανδρουπολίτη Γιώργου Κελεσίδη με την Εθνική Ομάδα Ενόργανης Γυναστικής Ανδρών δεν είναι η μόνη θρακιώτικη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου.

Πέρα από την πενταμελή αποστολή της Εθνικής Ανδρών με αρχηγό τον Λευτέρη Πετρούνια και την επίσης πενταμελή της Εθνικής Εφηβων, μαζί με τους δέκα ετοιμοπόλεμους Έλληνες πρωταθλητές, στη γερμανική πόλη βρίσκονται οι προπονητές Δημήτρης Ράφτης, Θεόφιλος Λαλεχός, Βασίλης Τσολακίδης, Γιάννης Ζαχαριάδης, ο γιατρός Οδυσσέας Παξινός, η Ορεστιαδίτισσα φυσικοθεραπεύτρια Ιβάνα Τζούριτς αλλά όχι μόνον αυτοι.

Στους αγωνες του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος έχουν κληθεί και οι διεθνείς κριτές Λευτέρης Μπουτάκης και Θεόδωρος Μπουτάκης από την Αλεξανδρούπολη (μέχρι πριν τρία χρόνια συνεργάτες του ΟΕΓΑ και τα τελευταία στον ΜΓΣ Εθνικό) και ο διεθνής κριτής και μέλος του ΔΣ της ΕΓΟ Νίκος Προβιάς, ο οποίος έχει οριστεί από τη European Gymnastics ως Τεχνικός Επιτετραμμένος των αγώνων.

Επικεφαλής της ελληνικής ομάδας είναι ο Β’ Αντιπρόεδρος της Ε.Γ.Ο. και Πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Ενόργανης Γυμναστικής της Ομοσπονδίας, Αβραάμ Σαπρανίδης, που έχει χρέη αρχηγού της αποστολής. Υπενθυμίζεται ότι η αυλαία των αγώνων στην ενρόργανη θα ανοίξει την Πέμπτη (18/08) με τον γενικό προκριματικό της κατηγορίας ανδρών, όπου οι Έλληνες αθλητές βάσει κλήρωσης θα πάρουν μέρος στον 3ο και τελευταίο όμιλο (18:05 – 20:55 ώρα Ελλάδας).

Η διοργάνωση, στην οποία έχουν δηλώσει συμμετοχή συνολικά 286 αθλητές (153 άνδρες, 133 έφηβοι) από 38 χώρες, θα αποτελέσει τον επίλογο μίας μεγάλης αθλητικής γιορτής, καθώς το Μόναχο φιλοξενεί τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα εννιά διαφορετικών αθλημάτων (ενόργανη γυμναστική, στίβος, μπιτς βόλεϊ, ποδηλασία, κωπηλασία, κανό-καγιάκ, πινγκ πονγκ, αναρρίχηση, τρίαθλο) μέσα σε διάστημα δέκα ημερών.