Αποσύρθηκε η συμμετοχή του Ξανθιώτη Αλέξανδρου Μπατζακίδη από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων της Σόφιας

Στη Βουλγαρία στρέφεται το ενδιαφέρον της Πάλης, καθώς από τις 15 έως και τις 21 Αυγούστου διεξάγεται στην Σόφια το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων – Νεανίδων.

Η Ελλάδα σε ακόμα μία μεγάλη διεθνή διοργάνωση θα έχει πολυπρόσωπη συμμετοχή, με τους νεαρούς πρωταθλητές να έχουν όνειρα και φιλοδοξίες για διακρίσεις. Συνολικά 13 Έλληνες θα αγωνιστούν με στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και ταυτόχρονα τη συλλογή πολύτιμων εμπειριών.

Ωστόσο ανάμεσα σε αυτούς, κόντρα σε όσα ξέραμε μέχρι και μια εβδομάδα πριν, δεν εντοπίζεται το όνομα του Ξανθιώτη πρωταθλητή Αλέξανδρου Μπατζακίδη. Αντιθετα, μέλος της αποστολής είναι κανονικά η Κομοτηναία Νικολέτα Μπάρμπα, αν και μικρότερη ηλικιακά, προκειμένου να αποκτήσει εμπειρίες.

Στην Ελληνορωμαϊκή θα αγωνιστούν οι Ηλίας Ζαϊράκης (55κ.), Γιάννης Πέτκος (63κ.), Ανδρέας Βασιλακόπουλος (77κ.), Οδυσσέας Ρουγκέρης (82κ.), Νίκος Ιωσηφίδης (87κ.), Αρχοντής Ξούρας (97κ.) και Ραφαήλ Γκίρνης (130κ.).

Στην Ελευθέρα Εφήβων η ελληνική αποστολή αποτελείται από τους Ανδρέα Παροτσίδη (57κ.), Δημήτριο Οφλίδη (61κ.), Άγγελος Κούκλαρη (86κ.), και Γκίβι Μπλιάτζε (92κ.).

Στην Εθνική Νεανίδων συμμετέχουν οι Νικολέτα Μπάρμπα (68 κ.) και Ελένη Χρυσικάκη (76κ.). Στη Σόφια βρίσκονται οι ομοσπονδιακοί προπονητές Αμιράν Καρντάνοβ, Μόησεν Παριγέι, Κωνσταντίνος Αρκουδεας και Νίκος Απόστολου, ενώ την ελληνική διαιτησία θα εκπροσωπήσει η Παυλίνα Γεωργίου.