Συνεχίζει στην Β’ Ελβετίας το…29χρονο «θηρίο» του Πανθρακικού Στιβ Μπέλεκ!

Στην Ελβετία συνεχίζει και την νέρα σεζόν με την Ιβερντόν που αγωνίζεται στην Β’ κατηγορία ο άλλοτε επιθετικός των Πανθρακικού και ΑΕΚ, Λέο Στιβ Μπέλεκ.

Ο 29χρονος επιθετικός που «μύθος» αναφέρει ότι η μεταγραφή του στην Τότεναμ το καλοκαίρι του 2010 «χάλασε» λόγω ενστάσεων των Άγγλων για την πραγματική ηλικία του), εντυπωσίασε με την παρουσία του στον Πανθρακικό (13 συμμετοχές και 5 τέρματα σε ηλικία 16 ετών), ο οποίος τελικά τον παραχώρησε στην Ουντινέζε, στο δεύτερο μισό της σεζόν 2009-10.

Τελικά δύο χρόνια αργότερα ντύθηκε στα κιτρινόμαυρα της Ένωσης, με την οποία μάλιστα είχε αγωνιστεί σε όλα τα ευρωπαϊκά ματς εκείνης της χρονιάς, στο Europa League (2011-2012).

Ο Μπέλεκ έχει αγωνιστεί ακόμα σε Ουντινέζε, Γουότφορντ, Μονς, Στίβενεϊτζ, Κροτόνε, Μάντοβα, Κλουζ (25 συμμετοχές και 13 γκολ), Ουμράνιεσπορ, Μπαλικερισπορ, Ριέτι, Κατάνια, Πετρολούλ Πλοέστι, ενώ δεν κατέγραψε ποτέ κάποια συμμετοχή με την Φιορεντίνα, αν και ο ιταλικός σύλλογος τον είχε αποκτήσει το 2014.

Φέτος δε ξεκίνησε καλά στην Ιβερντον έχοντας σε 5 αγώνες 4 συμμετοχές όλες ως αλλαγή και μόλις 42′ χωρίς τέρμα. Πέρυσι σε 40 αγώνες είχε 7 τερματα, 5 εκ των οποίων στο κύπελλο.