Γ’ Εθνική: Η συνάντηση Αυγενάκη και Μπαλτάκου στις 17/8 ίσως κρίνει επιτέλους το μέλλον των μισών ομάδων του 1ου ομίλου

Ανοιχτές αν και φτάνουμε μέσα Αυγούστου παραμένουν οι υποθέσεις που ταλαιπωρούν τη Γ’ Εθνική αυτό το καλοκαίρι με πιθανή ημερομηνία ώστε να δοθεί λύση να είναι μετά το Δεκαπενταύγουστο στις 17/8.

Για αυτό το λόγο η έναρξη του πρωταθλήματος μετατέθηκε για τις 2/10, με τη δήλωση συμμετοχών να παίρνει παράταση έως την 1η Σεπτεμβρίου. Η ΕΠΟ, μέσω της Εκτελεστικής Επιτροπής, δεν πήρε καμία απόφαση για την Κοζάνη και για την υπόθεση Πανδραμαϊκού -Αγροτικού Αστέρα, Αρη Αβάτου, Θερμαικού που αφορά το Μητρώο και επηρεάζουν και πολλές ομάδες όπως ο Ορφέας Ξάνθης και η Αλεξανδρούπολη.

Η υπόθεση αυτή αναμένεται να ξεκαθαρίσει μετά το νέο ραντεβού του προέδρου της ΕΠΟ Παναγιώτη Μπαλτάκο με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη την Τετάρτη 17/8. Εκεί θα επιχειρηθεί να βρεθεί λύση στο ζήτημα με το Μητρώο, καθώς εκτός από την υπόθεση που απασχολεί τη Γ’ Εθνική, προκαλεί έμφραγμα στο έμφραγμα στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, καθώς πολλές ΕΠΣ απειλούν πως θα βάλουν λουκέτο στα πρωταθλήματά τους.

Αυτά που ζητά η ΕΠΟ, αλλά προς το παρόν δεν γίνονται δεκτά από τον υφυπουργό, είναι να δοθεί νέα παράταση ενός έτους για την εγγραφή στο Μητρώο, καθώς και απλοποίηση της διαδικασίας, καθώς τα ερασιτεχνικά σωματεία δυσκολεύονται να ανταποκριθούν, ενώ απαιτείται κοστοβόρα επικαιροποίηση κάθε χρόνο.

Για την Κοζάνη, πρόθεση της Ομοσπονδίας είναι να αποδώσει δικαιοσύνη, οπότε θέλει να την ανεβάσει στη Super League 2, ως 5η ομάδα από τη Γ’ Εθνική. Αυτό μπορεί να γίνει με απόφαση της ΕΠΟ, αλλά ενδεχομένως να μη λείψουν οι αντιδράσεις. Ήδη η Κοζάνη έχει κάνει προσφυγή στο Διαιτητικό Δικαστήριο, η οποία θα εκδικαστεί την 1η Σεπτεμβρίου, κατά της επικύρωσης της βαθμολογίας του ειδικού πρωταθλήματος ανόδου.

Παράλληλα, ο Ηρακλής Λάρισας, που συμμετείχε στο ειδικό πρωτάθλημα έστειλε εξώδικο στην ΕΠΟ ζητώντας να μη ληφθεί απόφαση που να προβιβάζεται η Κοζάνη.

Όσον αφορά την υπόθεση του Πανδραμαϊκού και του Αγροτικού Αστέρα, συνδέεται άμεσα με τη συμφωνία, που προς το παρόν δεν φαίνεται στον ορίζοντα, ανάμεσα σε ΕΠΟ και Λευτέρη Αυγενάκη για το Μητρώο. Η απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου που δικαίωσε την ομάδα της Δράμας στην προσφυγή του κατά του Αγροτικού Αστέρα, επειδή δεν είχε ενταχθεί στο Μητρώο στην έναρξη της περσινής σεζόν, προκαλεί πονοκέφαλο στην Ομοσπονδία.

Η ΕΠΟ δεν έχει κάνει υποχρεωτική την ένταξη των ομάδων στο Μητρώο για να συμμετέχουν στα πρωταθλήματα, με τον νόμο του υφυπουργού Αθλητισμού να εκδίδεται πέρυσι, αφού είχε βγει η προκήρυξη του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής.

Σε κάθε περίπτωση, η άνοδος του Αγροτικού Αστέρα στη Super League 2, θέση που κέρδισε μέσω του ειδικού πρωταθλήματος, βρίσκεται στον αέρα. Ωστόσο, ακόμα και να εφαρμοστεί η απόφαση του Διαιτητικού, δεν θα πάρει τη θέση του ο Πανδραμαϊκός, αλλά πιθανότατα το κενό να καλυφθεί από την ομάδα που τερμάτισε 5η στα μπαράζ, δηλαδή την Ηλιούπολη.