Conference League: Έχασε την πρόκριση αλλά πήρε το… χειροκρότημα ο Άρης στο «Βικελίδης» κόντρα στη Μακάμπι

Με τα πανό της Κομοτηνής και της Ξάνθης να κοσμούν το «Κλεάνθης Βικελίδης», ο Άρης έφτασε κοντά στην ολική ανατροπή του 2-0 απέναντι στη Μακάμπι που διαμορφώθηκε στο Ισραήλ, ωστόσο παίζοντας και με παίκτη παραπάνω πήρε την νίκη με 2-1 και έμεινε εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων πολύ γρήγορα.

Η εικόνα του πρώτου μέρους ανήκε ολοκληρωτικά στους παίκτες του Μπούργος, οι οποίοι έψαξαν το γκολ που θα αναπτέρωνε τις ελπίδες τους για πρόκριση. Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι έκλεισαν τους χώρους, απενεργοποίησαν τον Γκρέι και δεν επέτρεψαν στον Άρη να δημιουργήσει τη μεγάλη φάση μπροστά από τα καρέ του Πέρετς, παρά το γεγονός πως οι “κίτρινοι” είχαν τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού, έχοντας ωραίους συνδυασμούς και καλές συνεργασίες μπροστά.

Στο τέλος του πρώτου μέρους, η ομάδα του Ίβιτς ανέβηκε μέτρα και αναζήτησε έναν τρόπο να “ξαφνιάσει” τον Κουέστα, αλλά δίχως αποτέλεσμα, αφού, όποτε χρειάστηκαν, οι αμυντικοί του Άρη ήταν εκεί και αποσόβησαν τον κίνδυνο.

Η εικόνα δεν άλλαξε ούτε στις αρχές του δεύτερου μέρους. Ο Άρης διατήρησε την κατοχή και προσπάθησε να πετύχει ένα γρήγορο γκολ για να παραμείνει ζωντανός στη μάχη της πρόκρισης. Και τα κατάφερε στο 60ό λεπτό με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Αντρέ Γκρέι, έστω κι αν χρειάστηκε να προηγηθεί ένα… μπάχαλο πέντε λεπτών.

Συγκεκριμένα, στο 55′ ο Γκλάζερ ανέτρεψε μέσα στην περιοχή τον Ιτούρμπε, με τον Μπίτον να καθυστερεί, αλλά τελικά να δίνει το πέναλτι. Ωστόσο, στην αρχή αντί για τον μέσο της Μακάμπι απέβαλε τον συνονόματό του, Μπίτον, με τον βοηθό του τελικά να τον διορθώνει και να δείχνει την κόκκινη στον σωστό παίκτη.

Οι “κίτρινοι” θέλησαν να εκμεταλλευτούν το μομέντουμ και έψαξαν και δεύτερο γκολ που θα έστελνε το ματς στην παράταση. Ο Ίβιτς, από την πλευρά του, θέλησε να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του και πέρασε τους Ζαχάβι και Γκολάσα με σκοπό να βελτιώσει την επιθετική εικόνα του. Κι ειδικά ο Ισραηλινός φορ τον δικαίωσε και με το παραπάνω, καθώς επτά λεπτά με την είσοδό του, βρέθηκε απέναντι στον Κουέστα και πλάσαρε τον Ισπανό, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Παρά την ισοφάριση, οι παίκτες του Άρη δεν το έβαλαν κάτω. Συνέχισαν να πιέζουν για το γκολ, έχασαν μία τεράστια ευκαιρία με τον Γκρέι στο 79′ και τελικά δύο λεπτά αργότερα είδαν την προσπάθειά τους να αποδίδει καρπούς. Οι Οντουμπάτζο, Γκρέι συνεργάστηκαν άψογα, με τον Τζαμαϊκανό να βρίσκει με τακουνάκι τον Ντουκουρέ και τον τελευταίο να πλασάρει για το 2-1.

Στα τελευταία λεπτά, οι “κίτρινοι” πάλεψαν για το τρίτο γκολ προκειμένου να στείλουν το ματς στην παράταση, αλλά δεν τα κατάφεραν, καθώς οι ευκαιρίες των Πάλμα και Γκρέι δεν κατέληξαν στα δίχτυα.