Χωρίς Θρακιώτη παράγοντα παρά τις φήμες η άνευ αποτελέσματος για το Μητρώο συνάντηση Μπαλτάκου – Αυγενάκη

Παρά την τετράωρης διάρκειας συνάντηση που είχαν στη ΓΓΑ ο υφυπουργός αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης μαζί με τους Β. Μπραουδάκη και Β Κάκκο με αντιπροσωπεία της ΕΠΟ, δεν επήλθε συμφωνία για το θέμα των σωματείων που που δεν έχουν εγγραφεί στο μητρώο της ΓΓΑ και δεν έχουν αποκτήσει την ειδική αθλητική αναγνώριση. 

Γι΄αυτό μετά το τέλος της δεν έγιναν δηλώσεις, ούτε εκδόθηκε δελτίο τύπου από καμία πλευρά. Αξίζει να σημειωθεί οτι την αντιπροσωπεία της ΕΠΟ απάρτιζαν οι Μπαλτάκος, Δημητρίου, Αντωνίου, Κωνσταντινίδης και Φιλιππουσης ενώ απουσίαζε οποιοσδήποτε εκπρόσωπος από την Θράκη, αν και είχε φημολογηθεί και θα ήταν χρήσιμο ένας απο τους προέδρους των ΕΠΣ να είναι από ακριτική περιοχή για να παρουσιαστεί ανάγλυφα το πρόβλημα των σωματείων σε ακριτικά χωριά.

Ως γνωστόν, από την Τετάρτη 17/8 τα σωματεία εκτός Μητρώου δεν θα μπορούν να πάρουν μέρος στα τοπικά πρωταθλήματα και να χρησιμοποιούν εγκαταστάσεις που ανήκουν στο δημόσιο. Επειδή σε αρκετές ΕΠΣ η πλειοψηφία των σωματείων δεν έχει εγγραφεί στο μητρώο και σε κάθε περίπτωση στις ΕΠΣ υπάρχει μικρός ή μεγαλός αριθμός σωματείων που είναι εκτός μητρώου με αποτέλεσμα οι διαδικασίες που προηγούνται της έναρξης των πρωταθλημάτων να έχουν καθυστερήσει λόγω της επικείμενης εφαρμογής του νόμου, η ΕΠΟ ζήτησε τροποποίηση του νόμου προκειμένου να απαλειφθούν οι ανωτέρω κυρώσεις και τα σωματεία που είναι εκτός μητρώου να μπορούν να πάρουν μέρος στα πρωταθλήματα.

Ο Αυγενάκης φαίνεται ότι δε δέχθηκε την πρόταση της ΕΠΟ ενώ στο τραπέζι έπεσε η πρόταση να δοθεί αναβολή στην εφαρμογή των κυρώσεων που προβλέπει ο νόμος για ένα έτος, όπως είχε γίνει και πέρυσι. Τελικά οι δύο πλευρές κατέληξαν στην ανανέωση του ραντεβού τους για την επόμενη Τετάρτη 17/8, που συμπίπτει με τη λήξη της διορίας και την έναρξη της εφαρμογής των κυρώσεων που προβλέπει ο νόμος. 

Αν υπάρξει αδιέξοδο στις συζητήσεις με τον Αυγενάκη η κυρίαρχη τάση που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην ΕΠΟ, οπως εχει γράψει το ThrakiSportS και επιβεβαιώνει σε νεώτερο ρεπορτάζ του το SoccerPlus, είναι να αποφασιστεί η αναστολή έναρξης όλων των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων των ΕΠΣ.