Β’ Εθνική: Από τον Λεύκιππο στην ιστορική ΧΑΝΘ ο Γιώργος Σαββίδης

Στη Θεσσαλονίκη και τη ΧΑΝΘ συνεχίζει την μπασκετική του πορεία ο 18χρονος Ξανθιώτης Γιώργος Σαββίδης, συνδυάζοντας το μπάσκετ με την Ιατρική του ΑΠΘ.

Ο ταλαντούχος παίκτης ξεκίνησε από την Ασπίδα Ξάνθης, ενώ από το 2016 και έπειτα αγωνίστηκε με τα χρώματα του Λεύκιππου για στα τμήματα Ακαδημίας και μετέπειτα το ανδρικό.

Η ανακοίνωση: «ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΒΒΙΔΗΣ

ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΕΥΚΙΠΠΟ ΞΑΝΘΗΣ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΤΟΥ ΑΠΘ ΚΑΙ ΣΤΗ ΧΑΝΘ

🏀 Με ιδιαίτερη χαρά η ΧΑΝΘ ανακοινώνει την απόκτηση του Γιώργου Σαββίδη (γενν. 2004), ενός εξαιρετικού point guard, που συνδυάζει αθλητισμό και σπουδές με υποδειγματικό τρόπο. Η μεταγραφή του Γιώργου αποτελεί επιστέγασμα των άριστων σχέσεων συνεργασίας του Λεύκιππου Ξάνθης με τη ΧΑΝΘ.

🏀 Ο Γιώργος Σαββίδης ξεκίνησε το μπάσκετ στην Ασπίδα Ξάνθης και μεταγράφηκε στον Λεύκιππο το 2016. Αγωνίστηκε 4 χρονιές στο παιδικό του Λεύκιππου με εξαιρετικές επιδόσεις, πετυχαίνοντας συνολικά 960 πόντους στο πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΑΜΑΘ. Την τελευταία χρονιά στο παιδικό πέτυχε 474 πόντους, με 33 τρίποντα, σε 14 αγώνες.

🏀 Το 2019 και το 2020 κλήθηκε στα κλιμάκια του Βορρά των Εθνικών ομάδων Παμπαίδων και Παίδων.

🏀 Το 2021 με το εφηβικό του Λεύκιππου κατέκτησε το πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΑΜΑΘ και αναδείχθηκε 1ος σκόρερ της ομάδας του με 76 πόντους (6 τρίποντα) σε 6 παιχνίδια. Στη β’ φάση ο Λεύκιππος πέτυχε το 4 στα 4 απέναντι σε Καρδίτσα, Ιωάννινα, Βατανιακό & Διόσκουρους και κατέκτησε την 1η θέση που οδήγησε στην τελική φάση, όπου και πάλι ήταν 1ος σκόρερ της ομάδας του με 74 πόντους (9 τρίποντα) σε 4 παιχνίδια. Στην τελική φάση του Πανελλήνιου Εφηβικού Πρωταθλήματος ο Λεύκιππος Ξάνθης κατέκτησε την 5η πανελλήνια θέση και ο Γιώργος πέτυχε 38 πόντους (3 τρίποντα) σε 5 παιχνίδια.

🏀 Την σεζόν 2021-2022 με την ομάδα U20 του Λεύκιππου κατέκτησε το Κύπελλο ΕΚΑΣΑΜΑΘ «Τάσος Χαραλαμπίδης».

🏀 Σήμερα είναι πρωτοετής φοιτητής της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ.

🏀 Η ΧΑΝΘ ευχαριστεί τον Λεύκιππο Ξάνθης και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο του κ. Ματθαίο Σαββίδη για την εμπιστοσύνη που δείχνουν στη ΧΑΝΘ και την παραχώρηση του Γιώργου.

🏀 Γιώργο, καλωσόρισες στη ΧΑΝΘ, σου ευχόμαστε υγεία πρώτα από όλα, να συνεχίσεις με την ίδια δυναμική σπουδές και αθλητισμό υψηλού επιπέδου και να αποδεικνύεις έμπρακτα ότι αθλητισμός και σπουδές όχι μόνο δεν είναι αντίθετοι, αλλά μπορούν να συνδυάζονται με τον καλύτερο τρόπο.

ΧΑΝΘ 🏀 Τρόπος ζωής, για μια ζωή».