Ευρωπαϊκό Υγρού Στίβου: Ποδαρικό στην διοργάνωση της Ρώμης με τον Παπαδόπουλο του ΝΟΑ

Και η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει… Αντίστροφη μέτρηση για να μπει σε τροχιά το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κολύμβησης Ανδρών / Γυναικών, το οποίο γίνεται στην Ρώμη (11-17/08, και συγκεκριμένα στο Foro Ιtalico  από τα ιστορικότερα κολυμβητήρια της Ευρώπης.

Η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί από 19 «δελφίνια» και συγκεκριμένα 15 κολυμβητές και 4 κολυμβήτριες. Η αποστολή ταξίδεψε την Τρίτη και σε αυτήν συμμετέχει και ο κολυμβητής του ΝΟΑ Χρήστος Παπαδόπουλος, ο οποίος κάνει μάλιστα ποδαρικο για την Ελλάδα.

Στην πρεμιέρα των αγωνισμάτων του “βασιλιά” των σπορ της πισίνας, στην αιώνια πόλη, θα μπουν στη μάχη των πρωϊνών προκριματικών και στην προσπάθεια για διάκριση, συνολικά επτά Έλληνες κολυμβητές, με πολλές ελπίδες για κάτι καλό. Αναλυτικά:

50 μ. πεταλούδα Ανδρών προκριματικός: Κρίστιαν Γκολομέεβ, Μάριος Μπίλας, Χρήστος Παπαδόπουλος, Κώστας Στάμου

400 μ. μικτή ατομική Ανδρών προκριματικός: Δανιήλ Γιουρτζίδης

100 μ. πρόσθιο Ανδρών προκριματικός: Αρκάδιος Ασπουγαλής, Σάββας Θώμογλου

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα της πρεμιέρας, αλλά και όλων των ημερών και τα starting list με τις σειρές που κολυμπάει ο καθένας Έλληνας κολυμβητής και με τον χρόνο που έχει δηλωθεί στην πρεμιέρα, με ενα κλικ ΕΔΩ.

Οι προκριματικοί αγώνες θα αρχίζουν καθημερινά στις 10.00 το πρωί και οι τελικοί στις 19:00 (ώρα Ελλάδας) και θα μεταδίδονται τηλεπτικά από την ΕΡΤ3.

Σύμφωνα με τις διαγραφές που έγιναν στην τεχνική σύσκεψη λίγο πριν από την έναρξη των αγώνων, για την Ελλάδα τρεις κολυμβητές θα αφήσουν τελικά ένα ατομικό αγώνισμα από όσα είχαν δηλώσει αρχικά: Ο Βαζαίος τα 100μ ελεύθερο, ο Μακρυγιάννης τα 200μ ύπτιο και ο Μερετσόλιας τα 100μ πρόσθιο. Η Ελλάδα απέσυρε τη συμμετοχή της και από την 4Χ100μ ελεύθερο mixed.