Ξέσπασμα Τερζάκη για του «μέτριους» που θεωρούν εαυτούς «υπεράνω» της Εθνικής: «Πρώτη φορά έκανα διακοπές όταν σταμάτησα το βόλεϊ»

Σε ένα διαδικτυακο ξέσπασμα προχώρησε ο παλαίμαχος Εβρίτης βολεϊμπολίστας Λευτέρης Τερζάκης, μέλος της Εθνικής Ομάδας που το 1987 κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωβόλεϊ της Γάνδης.

Αναφέρθηκε, απαντώντας σε άρθρο του Στεφανου Λεμονίδη, στην δική του προσωπική εμπειρία που ως παίκτης της Εθνικής Ομάδας επί 15 χρόνια, όσα έπαιζε βόλεϊ, δεν έκανε ποτέ διακοπές.

Υποστήριξε ωστόσο ότι δεν συγκρίνονταν με τίποτα να φορά την φανέλα με το εθνόσημο. Ουσιαστικά έριξε βέλη κατά όσων βάζουν την Εθνική σε δεύτερη μοίρα και υποστήριξε ότι όταν κάποιοι το κάνουν αυτό, δεν έχουν και δικαίωμα να απαιτούν να μην ερχονται ξένοι στο πρωτάθλημα.

Αναλυτικά έγραψε ο Λευτέρης Τερζάκης:

Διακοπές έκανα όταν σταμάτησα το βόλευ. Μέχρι εκείνη τη στιγμή για 15 συναπτά έτη όχι μόνο διακοπές , Πάσχα ή Χριστούγεννα δεν υπήρχαν αλλά κάναμε οι διεθνείς δυο προετοιμασίες το χρόνο. Μία με την Εθνική ομάδα και μια τέλος Αυγούστου αρχές Σεπτέμβρη με το σωματείο. Μιλάμε για προετοιμασίες δύσκολες. Όι συναθλητές μου σίγουρα θυμούνται τις προετοιμασίες επί Βελτς. Αν τελείωναν οι μισοί το πρόγραμμα ήταν επιτυχία.
Ποτέ όμως κανείς μας δε σκέφτηκε να αρνηθεί τη συμμετοχή του στην Εθνική. Διότι όσα πρωταθλήματα και κύπελλα να πάρεις με την ομάδα σου κανένα δε συγκρίνεται με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και το συναίσθημα αυτό δεν περιγράφεται.
Αν λοιπόν κάποιοι θεωρούν τους εαυτούς τους υπεράνω Εθνικής διότι δεν πληρώνονται όπως στα σωματεία ή επειδή θέλουν να αποδίδουν καλύτερα στο πρωτάθλημα όντας πιο ξεκούραστοι ας δεχθούν όσους ξένους θέλουν οι ομάδες. Τι φοβούνται?? Θέλουμε απο τη μια να μη τρέχουμε για την Εθνική αλλά και απο την άλλη μη μας φάνε τη θέση και οι ξένοι.
Εμένα ξέρετε τι μου λένε με αυτό? Θέλω να είμαι μέτριος παίκτης εκ του ασφαλούς όμως. Δυστυχώς οι μέτριοι δεν κάνουν ούτε για την Εθνική ούτε για τα σωματεία φίλοι μου!!!