Κύπελλο Ελλάδος: Μεγαλύτερο φαβορί της SL2 να σηκώσει την κούπα ο ΑΟΞ

Με την καλοκαιρινή προετοιμασία στις ομάδες να έχει ξεκινήσει, αρχίζουν δειλά δειλά να βγαίνουν και οι αποδόσεις των πρωταθλημάτων σε όλη την Ευρώπη ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Μπορεί οι αποδόσεις της SL2 να μην έχουν βγει ακόμα, καθώς είναι από τα πρωταθλήματα που… παραδοσιακά ξεκινούν τελευταία σε όλη την Ευρώπη, ωστόσο ήδη έχουν βγει οι αποδόσεις για την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Αίσθηση προκαλεί ότι η Ξάνθη παρότι δεν έχει καν ρόστερ, ξεκινώντας την προετοιμασία με παιδιά της Κ19 και Κ17 του συλλόγου, δίνεται μεγαλύτερο φαβορί από ομάδες που έχουν κάνει ηχηρές μεταγραφικές κινήσεις και έχουν ξεκινήσει την προετοιμασία και τα φιλικά τους εδώ και πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, με σαφέστατα πιο υψηλούς στόχους από τον ΑΟΞ, τουλάχιστον με τα σημερινά δεδομένα.

Η απόδοση της Ξάνθης να κατακτήσει το Κύπελλο είναι στο 1.000, όσο δηλαδή και του Ηρακλή, της Βέροιας, της ΑΕΛ, της Αναγέννησης Καρδίτσας και της Καλαμάτας. Καμία ομάδα της SL2 δεν έχει απόδοση κάτω από τετραψήφιο νούμερο.

Αντίστοιχα, πολύ πιο έτοιμες ομάδες από την Ξάνθη με συμπληρωμένο ρόστερ και σημαντική μεταγραφική ενίσχυση όπως ο Πανσερραϊκός και η Νίκη Βόλου, βρίσκονται στο 3.000 και 5.000 αντίστοιχα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρώτο φαβορί για την κατάκτηση είναι ο Ολυμπιακός με 3 απόδοση, ενώ ακολουθούν οι ΑΕΚ με 4,50, ΠΑΟΚ με 5, Παναθηναϊκός με 6 και Άρης με 8 απόδοση, ενώ Πανθρακικός και Άρης Αβάτου δεν υπάρχουν καν σαν επιλογές.