«Υπαρκτό το ενδιαφέρον από την Τουρκία για την εξαγορά της ΠΑΕ Ξάνθη αλλά δεν υπάρχει ακόμα επίσημη πρόταση»

Με τις φήμες για ενδιαφέρον Τούρκων επενδυτών για την αγορά της ΠΑΕ Ξάνθη ασχολήθηκε ο ραδιοφωνικος σταθμός Metropolis. 

Σύμφωνα με όσα είπε ο δημοσιογράφος Nεκτάριος Αμποβιανίδης και αναμεταδίδει στην ιστοσελίδα του το metrosport.gr, «το ενδιαφέρον είναι υπαρκτό από τη γείτονα χώρα αλλά χωρίς να έχει υπάρξει μέχρι στιγμής επίσημη πρόταση για την αγορά της ΠΑΕ».

Εγινε μάλιστα αναφορά στην επιρροή του Τουρκικού Προξενείου στην Κομοτηνή, που πάντα προσπαθεί μέσα από την παρουσία μειονοτικών ομάδων στα τοπικά πρωταθλήματα να έχει λόγο και παρουσία και στα αθλητικά δρώμενα.

Πάντως υπενθυμίζεται ότι όπως έχει αποκαλύψει το ThrakiSportS ήδη από την αντίστοιχη φημολογία πώλησης της ομάδας από τον Πανόπουλο, με βάση το ίδιο το καταστατικό της ΠΑΕ Ξάνθη δεν επιτρέπεται η πώληση της ομάδας σε μη Ελληνα – δηλαδή σε αλλοδαπό.

Εξαίρεση υπάρχει μόνο για πρόσωπα με ιθαγένεια κράτους – μέλους της ΕΕ. Αλλιώς οποιοσδήποτε άλλος αλλοδαπός, είτε μιλάμε για πρόσωπο είτε για εταιρεία, μπορεί να κατέχει μόνο μέχρι και το 25% της ΠΑΕ Ξάνθη.

Μπορεί η ομάδα να πουλήθηκε στον Μπιλ Πάπας, αλλά προφανώς μόνο ως αλλοδαπός δεν λογίζεται. Αλλωστε διαθέτεθ ελληνικο δελτιο ταυτότητας και ΑΦΜ, όπως και ο Τάσος Γιαμουρίδης, ετερος ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ξάνθη έστω και σε ποσοστό 1%.

Το καταστατικό της ΠΑΕ μπορεί έκτοτε να άλλαξε τρεις φορές, αλλά καμία από αυτές δεν «πείραξε» το άρθρο 10, που απαγορεύει να έχουν μετοχές αλλοδαποί και άρα Τούρκοι υπήκοοι.