Καμπανάκι από τον Γιάννη Γκούμα: «Έρχονται ξένοι αμφιβόλου αξίας και παίρνουν την θέση των Ελλήνων»

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Metropolis και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο», ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και νυν προπονητής, Γιάννης Γκούμας, που έχεθ περάσει και από την Ξάνθη, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην απουσία των Ελλήνων παικτών από τις ελληνικές ομάδες.

Χαρακτηριτικά ανέφερε για το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος: «Το επίπεδο είναι χαμηλό και απουσιάζει η ποιότητα. Αυτό αντανακλάται και στην Εθνική, ας μην γελιόμαστε και μην εθελοτυφλούμε, επειδή η ομάδα έκανε μερικά καλά παιχνίδια. Το επίπεδο έχει πέσει γιατί δεν αξιοποιούνται τα δικά μας παιδιά, από τις ακαδημίες.

Για την απουσία Ελλήνων παικτών από τις ομάδες της χώρας μας σχολίασε:  «Έρχονται ξένοι αμφιβόλου αξίας και παίρνουν τις θέσεις των παιδιών που ξέρουν καλά τις ομάδες και πονάνε την φανέλα. Στις άλλες χώρες παίρνουν παίκτες καλύτερους από τους εγχώριους, ενώ εδώ στην Ελλάδα παίρνουμε ξένους χειρότερους από τους Έλληνες. Για όλα αυτά φταίει φυσικά η ξενομανία μας. Εγώ είμαι υπέρ της αρχής  κάθε ομάδα να είναι υποχρεωμένη να έχει τουλάχιστον 4 Έλληνες παίκτες. Δεν νομίζω όμως να το δεχτούν κάτι τέτοιο οι Ελληνικές ομάδες».