Κύπελλο Ελλάδας: Ανάσα για ΑΟΞ, δόθηκε παράταση για την καταβολή του παραβόλου των 4.000 ευρώ

Παράταση για την καταβολή του παραβόλου, που στην περίπτωση του ΑΟΞ ως ομάδας της SL2 ανέρχεται στα 4.000 ευρώ, έδωσε η αρμόδια Επιτροπή Διοργανώσεων της ΕΠΟ.

Ως αιτία της καθυστέρησης στην υποβολή δηλώσεων συμμετοχής είναι και το μπάχαλο που επικρατεί με το ποιες ομάδες θα ανέβουν από την Γ’ Εθνική στην SL2. Μέχρι να ξεκαθαρίσει αυτή η κατάσταση, δεν μπορεί να κλείσει η ημερομηνία δηλώσεων συμμετοχής, καθώς για τις ομάδες της SL1 και της SL2 η συμμετοχή είναι υποχρεωτική αλλά απαραίτητη προϋπόθεση για να συμβεί αυτό είναι πρώτα να γνωρίζουν ότι πράγματι έχουν ανέβει στην Super League 2.

Αυτή η εξέλιξη οδήγησε λοιπόν στην παράταση των δηλώσεων συμμετοχής που δόθηκε ως τις 17 Αυγούστου, με την ελπίδα ότι ως τότε θα έχουν ξεκαθαρίσει τα πράγματα. Είναι και αυτή μια εξέλιξη θετική για τον ΑΟΞ, που σε διαφορετική περίπτωση θα έπρεπε να είχε καταβάλει μέχρι την περασμένη Παρασκευή το ποσό των 4.000 ευρώ ως παράβολο συμμετοχής στην Κύπελλο (απαραίτητη προϋποθεση για να μην τιμωρηθεί μεταξύ άλλων με ακόμα μεγαλύτερο πρόστιμο 15.000 ευρω).

Η παράταη ισχύει για όλες τις ομάδες, κατά συνέπεια και για Αρη Πετεινού, Πανθρακικό και Αλεξανδρούπολη FC που θα λάβουν μέρος στο Κύπελλο Ελλάδος ως κυπελλούχοι Ερασιτεχνών στους Νομούς Εβρου, Ροδόπης και Ξάνθης αντίστοιχα. Υπενθυμίζεται ότι το παράβολο συμμετοχής στο Κυπελλο Ελλάδος είναι 300 ευρώ για τις εραστεχνικές ομάδες, 4.000 ευρώ για τις ομάδες της SL2 και 5.000 ευρώ για αυτές της SL1. Οι πρώτοι αγώνες έχουν προγραμματιστεί για το τέλος Αυγούστου.