«Καθάρισε» την Ομόνοια με Μάνταλο και Πινέδα η ΑΕΚ – Βασικός ο Φώτης Παπουλής

Πραγματοποιώντας μία ακόμα καλή εμφάνιση, η ΑΕΚ επικράτησε 2-0 της Ομόνοιας στη Λευκωσία, έχοντας για πρωταγωνιστές τους Πινέδα και Μάνταλο, με τον πρώτο να χρίζεται σκόρερ για πρώτη φορά με τη φανέλα της Ένωσης.

Στο 16’ μετά από κόρνερ του Μάνταλου και μπέρδεμα στην άμυνα της Ομόνοιας, ο Γιόνσον σούταρε στα σώματα, ενώ η Ένωση κατάφερε να πάρει το προβάδισμα στο 21′, όταν ο Πινέδα έκανε ατομική ενέργεια και έπιασε υπέροχο σουτ εκτός περιοχής, στέλνοντας την μπάλα εντυπωσιακά στα δίχτυα των γηπεδούχων.

Στη συνέχεια η Ομόνοια ανέβασε ρυθμό προσπαθώντας να απαντήσει, αλλά η ΑΕΚ ήταν εκείνη που βρήκε ξανά δίχτυα στο 35’, με το γκολ να ακυρώνεται σωστά, αφού ο Μάνταλος είχε ξεκινήσει από θέση οφσάιντ, πριν «σερβίρει» στον Τσούμπερ.

Στο 40’ ο Μάνταλος βρήκε με ωραίο γύρισμα τον Αραούχο, αλλά ο τελευταίος δεν κατάφερε να σουτάρει από το ύψος του πέναλτι, ενώ η Ομόνοια κατάφερε δημιούργησε τις πρώτες ευκαιρίες της στο τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου.

Στο 41’ ο Ντισκερούντ νικήθηκε δις από τον Στάνκοβιτς και στο 42’ ο Μπρούνο σούταρε ολομόναχος εκτός περιοχής, πάνω από τα δοκάρια.

Στο 54’ ο Αραούχο μπήκε στη μεγάλη περιοχή της Ομόνοιας και πάσαρε στον Τσούμπερ, με τον Ελβετό να βγάζει τετ-α-τετ τον Πινέδα με τακουνάκι και τον τελευταίο να μην καταφέρνει να νικήσει για δεύτερη φορά τον Φαμπιάνο.

Στο 64’ ο Γκατσίνοβιτς συνέκλινε από τα δεξιά και σούταρε με το αριστερό του πόδι λίγο άουτ, ενώ ένα λεπτό αργότερα (65’) ο Μάνταλος «έγραψε» το 2-0 για την ΑΕΚ, μετά από όμορφη ατομική ενέργεια και εύστοχο πλασέ, εκμεταλλευόμενος τον χώρο που δημιούργησε με ωραία κίνηση ο Πινέδα.