Γ’ Εθνική: «Τάση» στην ΕΠΟ να ανέβει ο Αγροτικός αντί για Πανδραμαϊκό και να πέσουν Ορφέας και Άλεξ παρά την απόφαση του Διαιτητικού σύμφωνα με το SoccerPlus

“Θολό” παραμένει το τοπίο σχετικά με την υπόθεση Αγροτικού Αστέρα και Πανδραμαϊκού, όπως επισημαίνει σε απογευματινό δημοσίευμά του το SoccerPlus που διαθέτει καλή πληροφόρηση στους διαδρόμους της ΕΠΟ.

Το δημοσίευμα αναφέρει:

«Η τάση στην ΕΠΟ είναι να ανέβει ο Αγροτικός Αστέρας, παρότι κρίθηκε από το Διαιτητικό Δικαστήριο ότι κακώς συμμετείχε στο πρωτάθλημα επειδή δεν είχε εγγραφεί έγκαιρα στο μητρώο της ΓΓΑ». Αυτό εφόσον συμβεί θα σημαίνει αυτόματα και τον υποβιβασμό του Ορφέα Ξάνθης και της Αλεξανδρούπολης, δηλαδή την παραμονή της βαθμολογίας ως επικυρώθηκε και παρά την αντιθετη απόφαση του Διαιτητικού.

«Το πρόβλημα για την ΕΠΟ είναι ότι αν εφαρμόσει την απόφαση του Διαιτητικού και στερήσει την άνοδο στη SL2 από τον Αγροτικό Αστέρα, θα σημαίνει ότι αποδέχεται τις αθλητικές κυρώσεις που προβλέπει ο νόμος για τα σωματεία που δεν έγγραφει στο μητρώο της ΓΓΑ, ενώ στόχος είναι να αλλάξει ο νόμος και να μην προβλέπονται αθλητικές κυρώσεις στα σωματεία που δεν έχουν εγγραφεί στο μητρώο», επισημαίνει το δημοσίευμα.

Και προσθέτει: «Αν δικαιωθεί ο Πανδραμαϊκός από την ΕΠΟ σε επίπεδο εκτελεστικής εξουσίας και ανέβει στη Super League 2, θα πρέπει να δικαιωθεί και ο Ορφέας που επίσης προσέφυγε και δικαίωθηκε και να τιμωρηθούν συνολικά πέντε ομάδες του α’ ομίλου της Γ’ Εθνικής, που δεν είχαν εγγραφεί έγκαιρα στο μητρώο της ΓΓΑ».

Το δημοσίευμα ωστόσο προσθέτει: «Αν, από την άλλη, η ΕΠΟ δεν εφαρμόσει την απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου για Πανδραμαϊκό και Ορφέα, θεωρείται βέβαιο ότι η απόφαση της θα προσβληθεί και η υπόθεση θα οδηγηθεί ξανά στο διαιτητικό δικαστήριο».

Σε όλα αυτά να προσθέσουμε ότι η Super League 2 δεν είναι διατεθειμένη να δεχθεί την αύξηση του αριθμού των ομάδων της και σε περίπτωση που ληφθεί τέτοια απόφαση χωρίς τη συναίνεση όλων των ομάδων που δικαιούνται συμμετοχής στο πρωτάθλημα, τότε, όπως συνέβη και το 2020, είναι πολύ πιθανό να γίνει προσφυγή στο διαιτητικό δικαστήριο και η απόφαση της ΕΠΟ να πέσει… Με άλλα λόγια, μύλος…