Αγνόησαν οι ΕΡΤ Ορεστιάδας και Κομοτηνής τις μεταδόσεις των ευρωπαϊκών αγώνων του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού και του Άρη

Η Πέμπτη είναι μια βραδιά ευρωπαϊκών διοργανώσεων και όπως είναι φυσιολογικό, θα περίμενε κανείς, όπως συνήθως συμβαίνει, οι ΕΡΤ Κομοτηνής και Ορεστιάδας όπως και οι υπόλοιποι περιφερειακοί σταθμοί να κάνουν ραδιόζευξη με την ΕΡΑ Σπορ νγια τις μεταδόσεις των ευρωπαϊκών ματς Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού και Άρη.

Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν συνέβη ούτε στην ζώνη 20.00 με 22.00 που ήταν σε εξέλιξη τα παιχνίδια του Παναθηναϊκού στην Σλοβακία και του Αρη στο Ισραήλ για το Conference League, ουτε όμως και μετά τις 22:00 που ξεκίνησε στο Καραϊσκάκη το ματς του Ολυμπιακού με την Σλόβαν Μπρατισλάβας για το Europa League.

Αντί της σύνδεσης με την ΕΡΑ Σπορ, ακούγονταν εθνικ χαρούμενα τραγουδάκια σε σύνδεση με τον ραδιοφωνικό σταθμό «Kosmos».

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι και από την ΕΡΑ Σπορ μόνο το ματς του Ολυμπιακού καλύφθηκε απευθείας ραδιοφωνικά με δημοσιογράφους στο γήπεδο, αφού οι αποστολές στο εξωτερικό κόπηκαν για λόγους οικονομίας και η ενημέρωση για τα ματς Παναθηναϊκού και Αρη γινόταν από το στούντιο.

Ο ιστορικός κρατικός ραδιοφωνικός σταθμός αποφάσισε για οικονομικούς λόγους να μην υπάρξει απεσταλμένος σε Πράγα και Τελ Αβίβ. Ούτε όμως κύκλωμα μέσω Cosmote tv για να υπάρχει έστω και να περάσει φυσικός ήχος, έστω με την μετάδοση να γίνεται από μπουθ στην Αγία Παρασκευή (όπως για παράδειγμα συνέβη με το Παγκόσμιο Στίβου στο Όρεγκον).

Αυτή θα είναι η ενημέρωση και η μετάδοση για τον πρώτο ευρωπαϊκό αγώνα του Παναθηναϊκού μετά από 5 χρόνια αλλά και το εξίσου πολύ σημαντικό ματς του Άρη.

Copy video url

Play / Pause

Mute / Unmute

Report a problem

Language

Mox Player

Φυσικά, η απόφαση αυτή έχει προκαλέσει ήδη σφοδρές αντιδράσεις από μεγάλη μερίδα ακροατών και συνάμα φιλάθλων, που θεωρούν «υποχρέωση» του κρατικού σταθμού να βρίσκεται δίπλα στις ελληνικές ομάδες, αφού το ίδιο το μέσο «επιβιώνει» ως ένα βαθμό και από τα χρήματα των πολιτών της Ελλάδας.

Ωστόσο σε αυτήν την απόφαση ήρθε να προστεθεί και η επιλογή από ορισμένους περιφερειακούς σταθμούς να ΜΗΝ συνδεθουν με την ΕΡΑ Σπορ για την κάλυψη των αγωνων των ελληνικών ομάδων, αναμεσα στους οποίους και οι δυο περιφερειακοί σταθμοί της Θράκης σε Κομοτηνή και Ορεστιάδα.

Αντίθετα, την ίδια ώρα η γειτονική ΕΡΤ Σερρών αλλά και η ΕΡΤ Βορείου Αιγαίου είχαν κανονικά σύνδεση με την ΕΡΑ Σπορ και μέσω αυτής μπορούσαν να ενημερωθούν από τα ερτζιανα και οι θρακιώτες φίλαθλοι, δεδομένου ότι στα FM τπυ μεγαλύτερου μέρους της Θράκης δεν αναμεταδίδονται από κάποια συχνότητα οι ιδιωτικοί αθλητικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης…