Ευρωβόλεϊ 2023: Δεκατρείς πόντοι από τους Εβρίτες στη νίκη ανατροπή της Εθνικής απέναντι στη Νορβηγία

Η ομάδα των Ανδρών βρέθηκε «με την πλάτη στον τοίχο», αφού έχανε με 0-2 σετ, όμως «γύρισε» τον αγώνα και πήρε τους δύο βαθμούς.

Από τη κόλαση στο παράδεισο βρέθηκε η Εθνική ανδρών στη Νορβηγία, καθώς βρέθηκε πίσω με 2-0 σετ από τους Νορβηγούς αλλά με αντεπίθεση διαρκείας πήρε τη νίκη με 3-2 σετ και ξεκίνησε με το δεξί στον Ε’ προκριματικό όμιλο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Ο Σουφλιώτης διαγώνιος Δημήτρης Μούχλιας που αγωνίστηκε μόνο στα δύο πρώτα σετ κατάφερε να πετύχει 8 πόντους με 8/19 επιθέσεις, αντίθετα ο Αλεξανδρουπολίτης ακραίος Ραφαήλ Κουμεντάκης που έπαιξε στα επόμενα τρία πέτυχε 5 πόντους με 5/16 επιθέσεις, 14% υποδοχές – 14% άριστες. Τέλος ο πασαδόρος Σταύρος Κασαμπαλής δεν πήρε χρόνο συμμετοχής.

Κλειδί της ανατροπής της Εθνικής μας ομάδα ήταν η είσοδος του Γιώργου Τζιουμάκα στο τρίτο σετ, με τον Έλληνα διαγώνιο να δίνει λύσεις από το σερβίς και την επίθεση. Οι παίκτες του Ντάντε Μπονιφάντε στο δεύτερο σετ αν και προηγήθηκαν με 17-11 έχασαν τη συγκέντρωσή τους, έχοντας παράλληλα παράπονα από τους δύο διαιτητές της αναμέτρησης, με αποτέλεσμα να βρεθούν πίσω στο σκορ με 2-0 σετ.

Οι Έλληνες διεθνείς δεν το έβαλαν κάτω και με αντεπίθεση διαρκείας οδήγησαν το παιχνίδι στο τάι μπρέικ, εκεί όπου και με την ψυχολογία πλέον στα ύψη σε συνδυασμό με τον τραυματισμό του διαγωνίου της Νορβηγίας Τζόνας Κβάλεν, ολοκληρώθηκε η ανατροπή.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα για την 2η αγωνιστική του Ε’ ομίλου των προκριματικών του Ευρωβόλεϊ 2023 θα υποδεχθεί την προσεχή Κυριακή (7/8 20.30 ΕΡΤ-3) στο κλειστό γυμναστήριο Γλυφάδας «Μάκης Λιούγκας» την Κροατία για τη κορυφή του ομίλου, καθώς από τη πλευρά της νίκησε στη πρεμιέρα εντός έδρας την Κύπρο με 3-0 σετ.

Οι πόντοι της Νορβηγίας προήλθαν από 5 άσσους, 65 επιθέσεις, 5 μπλοκ και 30 λάθη αντιπάλων και της Ελλάδας προήλθαν από 4 άσσους, 64 επιθέσεις, 9 μπλοκ και 32 λάθη αντιπάλων.