Γ’ Εθνική: Νέα αναβολή στην υπόθεση Αγροτικού Αστέρα, Πανδραμαϊκού, Ορφέα Ξάνθης, Αλεξανδρούπολης και Αβάτου

Προς νέα αναβολή βαδίζει η απόφαση για την υπόθεση του τι θα γίνει στον 1ο Ομιλο της Γ’ Εθνικής, που ενδιαφέρει άμεσα τις ομάδες της Θράκης.

Σύμφωνα με το μπλογκ του Κυριάκου Θωμαΐδη dikisports, έχουμε «αναβολή για την υπόθεση Πανδραμαίκού-Αγρ.Αστέρα» και «το θέμα πάει για την επόμενη συνεδρίαση». Προφανώς το ίδιο ισχύει και πιο κάτω, με Ορφέα Ξάνθης, Αλεξανδρούπολη και Αρη Αβατου.

Ετσι κι αλλιώς «η επικύρωση της βαθμολογίας των μπαράζ για την άνοδο στη SL2 έχει έναν αστερίσκο. Για τον Αγρ.Αστέρα. Λόγω της ήττας του στο Διαιτητικό από τον Πανδραμαϊκό».

Οσον αφορά τον 2ο Ομιλο, η ίδια πηγη αναφέρει: «Άνοδος Μακεδονικού μέσω της επικύρωσης βαθμολογίας των μπαράζ. Σώζεται η Λευκιμμη. Υποβιβάζεται ο Μέγας Αλεξανδρος Τρικάλων Ημαθίας. Όσον αφορά την Κοζάνη, την επόμενη βδομάδα στην ΕΕΠ/ΕΠΟ θα παρθεί απόφαση για να ανέβει».

Η πρόθεση της ΕΠΟ είναι να προβιβαστούν όχι 4 αλλά 8 ομάδες από την Γ’ Εθνική στην SL2, αλλά σε αυτό αντιτίθεται η Λίγκα και για να περάσει κάτι τέτοιο, ενώ προβλέπονται άλλα από τις προκηρύξεις, θα χρειαστεί νομοθετική παρέμβαση Αυγενάκη. Δηλαδή θα πρέπει να πέει γονυπετής η ΕΠΟ στον υφυπουργό και να τον παρακαλέσει να νομοθετήσει την αλλαγή της προκήρυξης στο τέλος της περιόδου.

Κατά συνέπεια, γράφει ο Θωμαΐδης, «αν ανέβουν 4, προβιβάζονται στην SL2 Παναχαϊκή, Προοδευτική, Μακεδονικός, Ηλιούπολη». Από την άλλη, «αν ανέβουν 8, προβιβάζονται στην SL2 Παναχαϊκή, Προοδευτική, Μακεδονικός, Ηλιούπολη, Ρουφ, Ηρακλής Λάρισας, Πανδραμαϊκός, Κοζάνη». Και στα δυο συνέρια απουσιάζει πάντως ο Αγροτικός Αστέρας…