Στην κορυφή του κόσμου ο Εβρίτης Σιδέρης Τασιάδης! Κατέκτησε το χρυσό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα για πρώτη φορά στην καριέρα του

Τον πρώτο του τίτλο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κατέκτησε ο Εβρίτης Σιδέρης Τασιάδης. Ο πρωταθλητής του κανόε καγιάκ που αγωνίζεται με τα χρώματα της Γερμανίας, σχεδόν έναν χρόνο μετά το χάλκινο μετάλλιό του στους Ολυμπιακούς του Τόκυο, αναδείχθηκε πρωταθλητής κόσμου.

“Είναι απίστευτο, δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερα. Η πίεση ήταν τεράστια, αλλά με τράβηξε προς την κορυφή” είπε ο ίδιος ο Τασιάδης σε δηλώσεις του στο BR Sport αμέσως μετά την σπουδαία νίκη του. Μετά τους ημιτελικούς ήταν στην τρίτη θέση και πήγε στον τελικό με τον τρίτο χρόνο, αλλά ρίσκαρε και εξασφάλισε έτσι το πρώτο του χρυσό σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Στην τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο έμεινε ο Φρανς Αντον, θεωρητικά συμπατριώτης του Τασιάδη, αφού αγωνίζεται με τα χρώματα της Γερμανίας. Ειχε τον καλυτερο χρόνο μέχρι τα ημιτελικά και για αυτό αγωνίστηκε τελευταίος στον τελικό. Δεν έκανε λάθη σε αυτόν αλλά δεν ήταν και όσο γρήγορος θα έπρεπε για να τερματίσει στην κορυφή.

Η Γερμανία πάντως έκανε νταμπλ, αφού πέρα από το χρυσό σους άνδρες με τον Τασιάδη, κατέκτησε και το χρυσό στις γυναίκες με την Αντρέα Χερτσογκ από την Λειψία. Η Χέρτσογκ, όπως και ο Τασιάδης, είχε κατακτήσει το χάλκινο πέρυσι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο. Στον τελικό νίκησε πριακά την χρυσή ολυμπιονίκή Τζέσικα Φοξ από την Αυστραλία, η οποία πάντως εξασφάλισε το 13ο μετάλλιό της σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.