Θέμα στην Αυστραλία η λύση της IUGIS HELLAS του Πάπας ενώ παραμένει εν ισχύ η IUGIS ENERGY με πρόεδρο Γιαμουρίδη και μέλη Ουζουνίδη και Κρεγκ Ρόλινσον

Θέμα στην Αυστραλία έγινε την Παρασκευή η αποκάλυψη του ThrakiSportS ότι ο Μπιλ Πάπας εδώ και αρκετούς μήνες έχει προχωρήσει στην λύση της εταιρείας IUGIS HELLAS που είχε δημιουργήσει και έχει οριστει ο ίδιος ως εκκαθαριστής της.

Με την υπόθεση ασχολείται η ομογενειακή greekcitytimes, η οποία μάλιστα διανθίζει το ρεπορτάζ της και με το παλαιότερο δημοσίευμα του ThrakiSportS για την παρουσία του μεγάλου γιου του Μπιλ Πάπας ως ποδοσφαιριστή που προπονούνταν με την ομάδα της Ξάνθης, με βάση όσα δημόσια ο ίδιο είχε ποστάρει στους λογαριασμούς του στα social media. Κυρίως όμως το ρεπορτάζ στέκεται στην λύση και εκκαθάριση της εταιρείας IUGIS HELLAS.

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι την ίδια στιγμή η ανώνυμη εταιρεία IUGIS ENERGY που επίσης έχει συσταθεί στην Ελλάδα, εξακολουθεί σύμφωνα με το ΓΕΜΗ να βρίσκεται εν ισχύ. Μάλιστα, με περσινή απόφαση η εταιρεία έχει στο ΔΣ της ως πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο τον Τάσο Γιαμουρίδη (που ήταν ως γνωστόν με τις ίδιες ιδιότητες και στην ΠΑΕ Ξάνθη) και ως μέλη τον Φάνη Ουζουνίδη (που παραμένει αντιπρόεδρος και της ΠΑΕ Ξάνθη) και τον Κρεγκ Ρόλινσον (στενό συνεργάτη του Μπιλ Παπας από την Αυστραλία καθώς ήταν ο Executive General Manager της Forum Finance).

Μάλιστα, ο Ρόλινσον μετέχει πέρα από το ΔΣ και στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας. Συγκεκριμένα, φέρεται να κατέχει το 1% των μετοχών που αντιστοιχεί σε ποσό 180.000 ευρώ. Οπως γίνεται αντιληπτό, το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας είναι 18 εκατ. ευρώ και τα υπολοιπα 17.820.000 ευρώ που αντιστοιχουν στο 99% των μετοχών έχει καταβάλει η IUGIS HOLDINGS LIMITED.

Η τελευταία είναι εταιρεία με έδρα το Λονδίνο που αποτελούσε τον βραχίωνα στην Ευρώπη της IUGIS που είχε ιδρύσει ο Μπιλ Πάπας στην Αυστραλία. Προχωρώντας κανείς την αναζήτηση, βρίσκει πάντως σε βρετανικές ιστοσελίδες ότι η συγκεκριμένη εταιρεία έχει αναστείλει την λειτουργία της από τις 24 Μαΐου του τρέχοντος έτους (dissolved ειναι ο όρος που χρησιμοποιείται), ενώ στην Ελλάδα την εκπροσώπησε για να υπογράψει την σύσταση της IUGIS ENERGY και να καταβάλει τα 17,82 εκατ. ευρώ ο λογιστής Χρήστος Καραγκιοζένης, που είναι ως γνωστόν και μέλος του ΔΣ της ΠΑΕ Ξάνθη.

Σύμφωνα λοιπόν με το ΓΕΜΗ, μπορεί η IUGIS HELLAS να μας τελείωσε, αλλά η ΑΕ IUGIS ENERGY για την ώρα ζει και βασιλεύει, αφού στο Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης εμφανίζεται ως ενεργή και δεν βρίσκεται σε αναστολή καταχώρησης αν και ο βασικός της μέτοχος, που ειναι η λονδρέζικη IUGIS HOLDINGS LIMITED είναι… dissolved. Η IUGIS ENERRGY έχει μετοχικό κεφάλαιο 18 εκατ. ευρώ και πολλά κοινά πρόσωπα με την ΠΑΕ Ξάνθη, αφού με τον εναν ή τον άλλον τρόπο εμφανίζονται στην εταρεία ο Μπιλ Πάπας, ο Τάσος Γιαμουρίδης, ο Φάνης Ουζουνίδης και ο Χρήστος Καραγκιοζέλης.