Προς αναβολή η έναρξη σε Basket και Volley League λόγω των οφειλόμενων χρημάτων της Πολιτείας από τη φορολόγηση στο Στοίχημα

Προς αναβολή οδεύει η έναρξη του πρωταθλήματος Volley League αλλά και της Basket League μετά την απόφαση της κυβέρνησης να διαχωρήσει το ποδόσφαιρο από τα υπόλοιπα επαγγελματικά αθλήματα (μπάσκετ και βόλεϊ) σχετικά με τα χρήματα που θα μοιράσει από τα έσοδα του Στοιχήματος και των τυχερών παιχνιδιών.

Η είδηση έχει σοκάρει τους παράγοντες των ΤΑΑ αλλά και των ΚΑΕ οι οποίοι περίμεναν με αγωνία την ενισχυτική ένεση από την κυβέρνηση, ενώ οι περισσότερες διοικήσεις περίμεναν αυτά τα έσοδα για να καλύψουν “τρύπες” που υπάρχουν από τη σεζόν 2021-22 αλλά και να ενισχύσουν τον προϋπολογισμό για τη νέα σεζόν (2022-23).

Την προσεχή Τρίτη 2 Αυγούστου υπάρχει προγραμματισμένη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΑΠ στην οποία η επιχορήγηση από το Στοίχημα αναμένεται να μπει πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξη. Αντίστοιχες κινησεις γίνονται και από την λίγκα του Μπάσκετ.

Σύμφωνα με τις πρώτες αντιδράσεις αναμένεται να τεθεί θέμα αναβολής της έναρξης του πρωταθλήματος της Volley League που έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει 22 Οκτωβρίου.

Οπως προαναφέρθηκε, ανάλογες αντιδράσεις υπάρχουν και στο χώρο του επαγγελματικού μπάσκετ και την Τρίτη 2/8 θα γίνει έκτακτη συνεδρίαση της μπασκετικής λίγκας με πρόταση για αναβολή της έναρξης του πρωταθλήματος.