ΕΠΣ Θράκης: Ο χάρτης του νέου πρωταθλήματος σε Α’ και Β’ Κατηγορία με τα υπάρχοντα δεδομένα

Μπορεί ακόμα να απομένουν πάνω από δυο μηνες για την έναρξη του νέου πρωταθλήματος της ΕΠΣ Θράκης και πάνω από μήνας για την εκπνοή της διορίας δηλώσεων συμμετοχής, ωστόσο υπάρχει μια πρώτη εικόνα για την διαμόρφωση του χάρτη της νέας σεζόν.

Το πρωτάθλημα της ΕΠΣ Θράκης θα διεξαχθεί και τη νέα αγωνιστική περίοδο σε δυο κατηγορίες, καθώς μπορεί να υπάρχει μια ομάδα λιγότερη λόγω της ανόδου του Πανθρακικού, αλλά όλα δείχνουν ότι θα υπάρξουν και ορισμένα new entries με επαναλειτουργία ή επανασύσταση ιστορικών ομάδων που θα προστεθούν.

Βάσει της προκήρυξης, η Α’ Κατηγορία της ΕΠΣ Θράκης θα διεξαχθεί με 14 ομάδες, εκ των οποίων οι 11 αγωνιστηκαν και στο περσινό πρωτάθλημα (οσες κατέλαβαν από την 2η ως και την 12η θέση) και σε αυτές θα προστεθούν οι τρεις πρώτες της Β’ Κατηγορίας (δύο συν άλλη μια για να καλύψει το κενό του Πανθρακικού).

Ολες οι υπόλοιπες ομάδες, συμπεριλαμβανομένων και όσων είχαν αναστείλει την λειτουργία τους και επιστρέψουν, θα λάβουν μέρος στη Β’ Κατηγορία. Πολλά φυσικά θα εξαρτηθούν και από το Μητρώο Αθλητικών Σωματείων της ΓΓΑ, αφού εφόσον ισχύσει η πρόβλεψη του Νόμου Αυγενάκη, δεν αποκλείεται να υπάρξουν σοβαρές ανακατατάξεις στον χάρτη.

ΣΕΖΟΝ 2022-2023
Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΠΣ ΘΡΑΚΗΣ
Ελπίδα Σαπών
Δόξα Γρατινής
Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου
Αναγέννηση Παγουρίων
Ατσάλι Αρχοντικών
Πόντος Θρυλορίου
ΠΑΟ Κοσμίου
Δόξα Προσκυνητών
Αναγέννηση Ποντίων Θρυλορίου
Σπάρτακος Αγ. Θεοδώρων
Πόντος Κομοτηνής
Ορφέας Στρύμης (άνοδος από Β’)
Κομψάτος Πολυάνθου (άνοδος από Β’)
Ελπίδες Κομοτηνής (άνοδος από Β’)

ΣΕΖΟΝ 2022-2023
Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΠΣ ΘΡΑΚΗΣ
Αετός Μίσχου (υποβιβασμός από Α’)
Ένωση Ασωμάτων (υποβιβασμός από Α’)
ΑΣ Φιλαθλητικός
Νεολαία Αλανότοπου
ΑΟ Μύστακας
Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου (??? επιστροφή)
Δύναμη Αμαράντων (??? επιστροφή)