Masters 2022: Οι διεκδικητές του τίτλου σε άνδρες και γυναίκες! Πάνε ως Νο1 του ranking οι Θρακιώτες Μπανιώτης και Τερζόγλου

Εν ενεργεία πρωταθλητές που θέλουν να διατηρήσουν τα σκήπτρα τους, πρώην που θέλουν να επιστρέψουν στην κορυφή, επίδοξοι διεκδικητές του θρόνου, αλλά και οικογενειακοί εμφύλιοι. Δείτε ποιες είναι οι 16 ομάδες που από το απόγευμα της Παρασκευής θα διεκδικήσουν τον τίτλο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών μπιτς βόλεϊ.

Το σίγουρο είναι ότι στις γυναίκες θα έχουμε νέες βασίλισσες καθώς οι περσινές θριαμβεύτριες Βίκυ Αρβανίτη, Πένυ Καραγκούνη (4ος τίτλος τους ως ζευγάρι) εγκατέλειψαν την ενεργό δράση, ενώ αντιθέτως στους άνδρες οι Ιάσωνας Κανέλλος, Άγγελος Μανδηλάρης ήρθαν στον Άγιο Νικόλαο για να υπερασπιστούν τον τίτλο που κατέκτησαν πέρσι στην Κρήτη.

Κανέλλος και Μανδηλάρης επέστρεψαν στον τόπο του περσινού τους θριάμβου, έχοντας κάνει μια εντυπωσιακή πορεία στο φετινό σιρκουί καθώς τρέχουν ένα εντυπωσιακό αήττητο σερί έχοντας κατακτήσει μάλιστα και τα τρία masters (Athens Golden Cup, Thessaloniki Grand Slam, Xanthi Masters) που έχουν προηγηθεί. Είναι ζευγάρι στην άμμο εδώ και δύο χρόνια, έχουν κατακτήσει ως συμπαίκτες και το πρωτάθλημα στη κατηγορία κάτω των 22 ετών.

Ωστόσο, στο νούμερο 1 της Πανελλήνιας βαθμολογίας για το 2022 βρίσκονται οι Θρακιώτες Ραφαήλ Μπανιώτης, Γιώργος Τερζόγλου, επίτευγμα που πετυχαίνουν για δεύτερη φορά στη καριέρα τους στην άμμο μετά το 2019.

Η ομάδα της Θράκης έχει κατακτήσει τρία τουρνουά Open, στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής, στη Καλαμαριά Θεσσαλονίκης και την προηγούμενη εβδομάδα έφτασαν στο χρυσό μετάλλιο στα Καμένα Βούρλα, έχοντας ως υποστηρικτή στη φετινή της πορεία το Kali hair Salon.

Από τα φαβορί και το δίδυμο του Παναγιώτη Ιωαννίδη με τον Θοδωρή Παπαδημητρίου και από τα ανερχόμενα δίδυμα ο Στέλιος Τζιουμάκας με τον Δημήτρη Χατζηνικολάου, οι οποίοι είναι και στον εθνικό σχεδιασμό. Επίσης, ο Γιώργος Καντιώτης και ο Νίκος Ντόντης που είναι μαζί από το καλοκαίρι του 2019 και στο πλευρά τους σε αυτό το ξεχωριστό ταξίδι ανά την Ελλάδα έχουν το caffeine Roastery super foods, τα μακαρόνια Melissa, το Baraki Patras και το ραδιοφωνικό σταθμό Ξάνθης paradise 903.

Από τις κορυφαίες ομάδες στο φετινό τουρ είναι και ο Αντιόλ Κόλα με τον Σταύρο Ντάλλα. Επίσης, μετά από τέσσερα καλοκαίρια ως συμπαίκτες, ο Γιώργος Καλιανίδης με τον Σπύρο Τερζόγλου θα αγωνιστούν στα τελικά του Agios Nikolaos Championships για πρώτη φορά στη καριέρα τους. Ο Σπύρος Τερζόγλου είναι ο αδερφός του Γιώργου (που έχει συμπαίκτη τον Μπανιώτη) και αναμένεται για άλλη μία χρονιά να υπάρξει κόντρα μεταξύ… αδερφών στην άμμο του Αγίου Νικολάου.

Τέλος, η δεύτερη ομάδα που προκρίθηκε μέσω των προκριματικών είναι αυτή του Κώστα Στάικου και του Παναγιώτη Σεμιτέκολου. Το δίδυμο από την Αθήνα θα αγωνιστεί στην άμμο του Αγίου Νικολάου για πρώτη φορά, με τη χαρά τους για την επιτυχία που έκαναν να είναι εμφανής μόλις νίκησαν στα προκριματικά και σφράγισαν το εισιτήριο για το Agios Nikolaos Championships.

Οι Entry List ανδρών
1. Ραφαήλ Μπανιώτης, Γιώργος Τερζόγλου 1512,5 βαθμούς
2. Παναγιώτης Ιωαννίδης, Θοδωρής Παπαδημητρίου 1369,25 βαθμούς
3. Στέλιος Τζιουμάκας, Δημήτρης Χατζηνικολάου 1320 βαθμούς
4. Ιάσωνας Κανέλλος, Άγγελος Μανδηλάρης 1295 βαθμούς
5. Γιώργος Καντιώτης, Νίκος Ντόντης 1256 βαθμούς
6. Αντιόλ Κόλα, Σταύρος Ντάλλας 1230 βαθμούς
7. Γιώργος Καλιανίδης, Σπύρος Τερζόγλου 996 βαθμούς ειναι το 4ο καλοκαίρι
8. Κωνσταντίνος Στάικος, Παναγιώτης Σεμιτέκολος 678 βαθμούς

Οι Entry List Γυναικών
1. Ηλέκτρα Αγριοδήμου, Δήμητρα Καραγκούνη 1629 βαθμούς
2. Διονυσία Μάτιου, Ελένη Χαντζή 1534,5 βαθμούς
3. Βασιλική Ματιάδη, Ιωάννα Παρισάκη 1367,5 βαθμούς
4. Ιφιγένεια Σαμπάτη, Χρυσάνθη Χριστοδούλου 1343,75 βαθμούς
5. Γεωργίνα Αντωνακάκη, Ιωάννα Περδικάκη 1336 βαθμούς
6. Αθηνά Γεωργοπούλου, Ροδάνθη Μαριάτου 1036,75 βαθμούς
7. Πηγιάννα Μεθενίτη, Ελισάβετ Τριανταφυλλίδη 992,5 βαθμούς
8. Μυρτώ Καλαμαρίδου, Δήμητρα Μαναβή 712,5 βαθμούς WC