Γ’ Εθνική: Μπάχαλο με διευκρίνιση του CAS υπέρ του Μακεδονικού αφορούσα σύμφωνα με δημοσίευμα και τον 1ο Όμιλο των Θρακιωτών

Έστειλε διευκρινιστική απάντηση το CAS στην ΕΠΟ για την υπόθεση Λευκίμμης-Μακεδονικού, σύμφωνα με δημοσίευμα του Κυριάκου Θωμαΐδη στο dikisports.

Σύμφωνα με αυτήν και πάντα σύμφωνα με το δημοσίευμα: 

Επιβεβαιώνει ότι η βαθμολογία του 2ου ομίλου της Γ’ Εθνικής δεν αλλάζει.

Επίσης δεν αλλάζουν οι ομάδες που πέτυχαν άνοδο στη SL2 μέσω των μπαράζ. 

Τέλος, δεν διέταξε επανάληψη των αγώνων που έκριναν την άνοδο των 4 ομάδων στη SL2. 

Με βάση τα όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα, βάσιμα μπορεί κανείς να αντιληφθεί ότι πέρα από τον Μακεδονικό ανεβαίνει οριστικα στην SL2 και ο Αγροτικός Αστέρας, αφού «δεν αλλάζουν οι ομάδες που πέτυχαν άνοδο στην SL2 μέσω των μπαράζ» και «δεν διατάσσεται επανάληψη των αγώνων που έκριναν την άνοδο των 4 ομάδων στη SL2».

Ωστόσο δεν πρέπει κανείς να ξεχνά ότι στο CAS δεν έχει προσφύγει καμία ομάδα από τον 1ο Όμιλο και κατά συνέπεια το Διεθνές Δικαστήριο της Λωζάννης δεν έχει την παραμικρή αρμοδιότητα να αποφασίσει για το τι θα συμβεί με τον 1ο Ομιλο, πολύ δε περισσότερο από την στιγμή που υπάρχει απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ.

Η απόφαση του Διαιτητικου Δικαστηρίου της ΕΠΟ υπενθυμίζεται ότι ρητά έχει ακυρώσει την απόφαση επικύρωσης της βαθμολογίας του 1ου Ομιλου από την ΕΕ της ΕΠΠ, κάτι που δεν ήταν γνωστό και ούτε όφειλε να γίνει γνωστό στο CAS, όταν συζητήθηκε ενώπιόν του η υπόθεση Λευκίμμης – Μακεδονικού – Κοζάνης από τον 2ο Ομιλο.

Κατά συνέπεια, παρόλο που με βάση το δημοσίευμα βάσιμα εξάγεται το συμπέρασμα ότι παρασύρεται από την απόφαση και ο Αγροτικός Αστέρας ως ομάδα που ανεβαίνει στην SL2 αφήνοντας στην Γ’ Εθνική τον Πανδραμαϊκό και πιθανά υποβιβάζοντας στο τοπικό τον Ορφέα Ξάνθης και την Αλεξανδρούπολη, καλό θα ήταν να κρατηθεί μικρό καλάθι.

Αλλωστε, για την ερμηνεία της απόφασης του Διαιτητικού της ΕΠΟ ο προεδρος της Ομοσπονδιας Τακης Μπαλτάκος έχει απευθυνθεί εκ νέου στο ίδιο το Διαιτητικό αλλά και στην Επιτροπή Ελεγχου και Συμμορφωσης υπό την αρεοπαγίτη Διονυσια Μπιτσούνη, η οποία καλείται οπως και η Νομική Υπηρεσία της Ομοπονδίας να κάνει μια εισήγηση με την οποία θα λυθεί ο γόρδιος δεσμός.