Α2 Ανδρών: Δικαίωμα και σε ομάδες από την Θράκη να πάρουν με wild card την θέση της αποσυρθείσας Ενωσης Τούμπας

Στο νέο πρωτάθλημα της Α2 Ανδρών, στο οποίο θα λάβουν μέρος τουλάχιστον τέσσερις ομάδες από την Θράκη (ΑΕ Κομοτηνης, Εβρος Σουφλίου, Εθνικός Αλεξανδρούπολης, Ερμογενη Ξάνθης) δεν έχει ως γνωστόν δικαίωμα συμμετοχής το σωματείο Ενωση Τουμπας.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης, όπως έχει γράψει το ThrakiSportS, επέλεξε, σύμφωνα με το άρθρο 9 παρ. β να αγωνιστεί σε χαμηλότερη κατηγορία. «Η ΕΝΩΣΗ ΤΟΥΜΠΑΣ παραπέμπεται στο ΜΔΟ/ΕΟΠΕ για την επιβολή της προβλεπόμενης στο άρθρο 9 παρ. β ποινής, ήτοι αφαίρεση βαθμών στο πρωτάθλημα που θα αγωνιστεί την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Το σύνολο των βαθμών που αφαιρούνται θα ισούται με ποσοστό 15% του συνολικού αριθμού βαθμών (3 βαθμοί Χ συνολικό αριθμό αγώνων) που θα μπορεί να λάβει μια ομάδα στο Πρωτάθλημα που θα δηλώσει να αγωνιστεί. Σε περίπτωση που το πρωτάθλημα διεξάγεται σε φάσεις υπολογίζεται ο αριθμός των αγώνων της Α’ Φάσης, ενώ αν προκύπτει δεκαδικός αριθμός, αυτός στρογγυλοποιείται στην αμέσως κατώτερη ακέραιη μονάδα», επισημαίνεται σε σχετική ενημέρωση της ΕΟΠΕ.

Η μεγάλη είδηση όμω είναι ότι «το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΟΠΕ στη συνεδρίαση της 27.7.2022 (αριθ.πρακτικού 57) αποφάσισε τη συμπλήρωση της Β’ Ζώνης της κατηγορίας, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην παρ. α του άρθρου 10 του Γενικού Κανονισμού Οργάνωσης και Διεξαγωγής Πρωταθλημάτων και θα χορηγηθεί wild card σε μία ομάδα που ανήκει στην Β’ Ζώνη». Οπως προστίθεται στην ειδική προκήρυξη, «Ομάδες της Β’ Ζώνης (ΕΠΕΣ Θεσσαλονίκης/ΕΣΠΕ Θράκης/Ανατ.Μακεδονίας, Μακεδονίας, Δυτ. Ελλάδας, ΕΣΠΕ Κεντρ. Ελλάδας) που επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση για χορήγηση «Κάρτας Ελευθέρας Συμμετοχής» στην Α2 Εθνική κατηγορία Ανδρών, όπως παραπάνω, θα πρέπει να υποβάλουν τον σχετικό αίτημα, το αργότερο μέχρι την Τρίτη 2 Αυγούστου 2022».

Συνεπώ μέχρι και την Τρίτη έχουν περιθώριο να υποβάλλουν και τυχόν ομάδες της Θράκης που επιθυμούν, όπως για παράδειγμα ο ιστορικός ΑΟ Ορεστιάδας ή η ΓΕ Αλεξανδρούπολης, αίτημα για να τους χορηγηθεί wild card. Αλλωστε έτσι όπως εξελίσσεται ο Βόρειος Ομιλος της Α2 Ανδρών με ήδη 4 ομάδες από την Θράκη, μια πέμπτη ομάδα στις 12 θα ήταν μεγάλο κέρδος για όλους ενώ θα έδινε την ευκαιρία σε ιστορικά σωματεία με παράδοση στο άθλημα να παραμείνουν στον χάρτη των εθνικών πρωταθλημάτων, αφού κακά τα ψέματα η Β’ Εθνική είναι περισσότερο τοπικο-περιφερειακο πρωτάθλημα παρά εθνικό.