ΕΠΣ Ξάνθης: Ελπίζει σε παραμονή στην Α’ Κατηγορία παρά τον υποβιβασμό ο Ερμής Μάνδρας

Μπορεί ο Ερμής Μάνδρας να τερμάτισε τελευταίος στο περσινό πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣ Ξάνθης και να έχει καταρχήν υποβιβαστεί, ωστόσο εσχάτως έχει αρχίσει να ελπίζει σε παραμονή.

Αυτό μπορεί να επιτευχθεί, με δεδομένο ότι δεν κατάφερε να ανέβει ο πρωταθλητής Αρης Πετεινού, μόνο αν παραμείνουν στη Γ’ Εθνική και ο Αρης Αβατου και ο Ορφέας Ξάνθης, κάτι που δεν είναι το επικρτέστερο σενάριο αλλά δεν είναι κάτι που μπορεί να αποκλειστεί.

Βάσει της περσινής προκήρυξης θα υποβιβαστούν από την Α’ στη Β’ Κατηγορία τόσες ομάδες, όσες χρειάζεται για να διεξαχθεί η νέα Α’ Κατηγορία με 14 ομάδες. Πέρυσι το πρβτάθλημα διεξήχθη με 12 ομάδες και ανεβαίνουν από την Β’ Ασπίδα Πηγαδίων και ΑΠΟΞ.

Με δεδομένο λοιπον ότι δεν ανέβηκε ο Πετεινός, αν ίσχυε ο υποβιβασμός του Ορφέα Ξάνθης ή αν ανατραπεί μετά την απόφαση του Διαιτητικού και πέσει το Άβατο, θα ισχύσει και ο υποβιβασμός του Ερμή Μάνδρας. Αν γίνει κάτι και μείνουν και οι δυο ξανθιώτικες ομάδες για άλλη μια σεζόν στην Γ’ Εθνική, θα σωθεί και ο Ερμής.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ανεξάρτητα από την κατηγορία που θα αγωνίζεται, η ομάδα της Μάνδρας έχεθι ανακοινωσει την επιστροφή του Γιάννη Αλεξιάδη στον πάγκο της.