ΕΠΣ Ξάνθης: Διορθώνει την «γκάφα» της περσινής διοργάνωσης του Κυπέλλου η διοργανώτρια αρχή

Κανονικά με την συμμετοχή των ομάδων της Γ’ Εθνικής θα διεξαχθεί τη νέα σεζόν το Κύπελλο Ερασιτεχνών της ΕΠΣ Ξάνθης, αφού η διοργανώτρια αρχή κατάλαβε το λάθος της περσινής σεζόν.

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι για ανεξήγητο λόγο δεν επετράπη στις ομάδες της Γ’ Εθνικής, πρακτικά σε Αρη Αβατου και Ορφέα Ξάνθης, να λάβουν μέρος στην διοργάνωση με επικαιροποίηση της προκήρυξης.

Το αποτέλεσμα ήταν να μην μπορέσει καμία από τις δύο να κατακτήσει το Κύπελλο και μοιραία να έχει συμμετοχή την ερχόμενη σεζόν στο Κύπελλο Ελλάδος, δικαίωμα που απέκτησε ο Αρης Πετεινού.

Παρόλο που ούτε ο Αρης Αβατου ούτε ο Ορφέας Ξάνθης κυνήγησαν την υπόθεση σε βάρος της ΕΠΣ Ξάνθης, στην διοργανώτρια αρχή φαίνεται ότι κατάλαβαν το λάθος τους και αποφάσισαν να αλλάξουν εκ νέου την προκήρυξη.

Ετσι, στο νέο Κύπελλο θα λάβουν μέρος κανονικά η ομάδα ή οι ομάδες της Γ’ Εθνικής, καθώς δεν ξέρουμε ακόμα ποσες και ποιες θα μείνουν στην κατηγορία. Μάλιστα για αυτές όπως και για τα σωματεία της Α’ ΕΠΣ Ξάνθης η συμμετοχή είναι υποχρεωτική.

Υπενθυμίζεται ότι βάσει των αποφάσεων τς διοικησης της ΕΠΣ Ξάνθης οι αγωνες της διοργανωσης του Κυπελλου θα ξεκινησουν το πρωτο Σαββατοκύριακου του Σεπτεμβρίου.

Φέτος, την ΕΠΣ Ξάνθης στο Κύπελλο Ελλάδος θα εκπροσωπήσει ο νταμπλούχος Αρης Πετεινού (μαζι φυσικα με τον ΑΟΞ σε επομενη φάση), την ώρα που τους γειτονικούς νομους θα εκπροσωπουν ομάδες της Γ’ Εθνικής οπως η Αλεξανδρούπολη τον Εβρο, ο Πανθρακικός την Ροδόπη, ο Πανδραμαϊκός την Δράμα και ο Βυρωνας την Καβάλα.