Θετική εξέλιξη για ΑΟΞ από ΕΠΟ! Κατακτά το νέο πρωτάθλημα στον Βόρειο Όμιλο και ανεβαίνει απευθείας χωρίς μπαράζ στη SL1

Θετικά νέα έβγαλε η διπλή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ αναφορικά με τις ομάδες της Super League 2, άρα και τον ΑΟΞ. Δεν πέρασε η προκήρυξη της SL1 αλλά ούτε και αυτή της SL2, έγινε ένας συμβιβασμός αλλά η ουσία είναι ότι οι πρωταθλητές των δυο ομίλων της SL2 θα ανέβουν απευθειας και χωρίς κανένα μπαράζ στην SL1.

Αντιστοιχως, από την SL1 θα υποβιβαστούν απευθείας οι δυο τελευταίες ομάδες. Η SL1 ζήταγε να υποβιβαστεί μόνο μια και η προτελευταία να παίξει μπαράζ με τον 2ο της SL2, ό,τι έγινε και φέτος δηλαδή. Η SL2 ζητούσε να ανέβουν απευθείας οι δυο πρωταθλητές, αλλά να υπάρχει και μια ευκαιρία για τους δευτεραθλητές να διεκδικήσουν μέσω μπαράζ την άνοδο με τον τρίτο απο το τέλος της Λίγκας.

Τελικά επήλθε συμβιβασμός και έτσι, όπως αναφέρει και το σχετικό δελτίο Τυπου της ΕΠΟ, «σε σχέση με την άνοδο και τον υποβιβασμό στις Super League 1 και Super League 2 για την περίοδο 2022-2023, η Ε.Ε. αποφάσισε με ψήφους 9 υπέρ, 5 κατά ότι από την SL1 θα υποβιβάζονται δύο ομάδες και από τη SL2 θα ανεβαίνουν δύο ομάδες, οι πρωταθλήτριες των δύο ομίλων».

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Κομοτηναίος παράγοντας Μάνος Γαβριηλίδης ψήφισε υπέρ της ανόδου 2 ομάδων από την SL2. Μετά από αυτήν την απόφαση, ανοίγει ο δρόμος για τον πρωταθλητή στον Βόρειο Όμιλο να ανέβει απευθείας στη μεγάλη κατηγορία και να μην συμβεί ό,τι φέτος, που η Βέροια αν και πρωταθλήτρια εν τέλει παρέμεινε στην μικρή λίγκα.

Σε πρακτικό επίπεδο, εφόσον ο ΑΟΞ ξεπεράσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, κατέβει κανονικά στο πρωτάθλημα και παρουσιάσει ένα ανταγωνιστικό σύνολο αντάξιο του ονόματος και της βαρύτητας της φανέλας του, κατακτώντας το πρωτάθλημα στον Βόρειο Όμιλο θα επιστρέψει αυτόματα στην SL1 χωρίς να μπλέξει σε διαδικασίες μπαράζ είτε με ομάδες του Νοτίου Ομίλου είτε με ομάδες της Super League 1.