Προς δίμηνη παράταση ως το τέλος Σεπτεμβρίου για την ένταξη στο Μητρώο της ΓΓΑ ώστε να μην αποκλειστούν ομάδες από τα πρωταθλήματα

Από 1ης Αυγούστου όσες ομάδες δεν έχουν ενταχθεί στο Μητρώο της ΓΓΑ δεν θα διαγραφούν μεν, ωστόσο δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε πρωταθλήματα, ούτε θα μπορούν να κάνουν χρήση δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων ή γενικά εγκαταστάσεων που ανήκουν στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Αυτό προβλέπει η γνωστή τροπολογία που έχει ψηφιστεί από την περασμένη εβδομάδα και αποτελεί πλέον νόμο του κράτους, εξαιτίας της οποίας γίνονται κινήσεις από κάποιες ΕΠΣ ώστε να αποφασιστεί ολική αναστολή των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων.

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες κυβερνητικού βουλευτή, είναι πολύ πιθανό να δοθεί παράταση.

«Το μεγαλύτερο ποσοστό των σωματείων (σ.σ. δεν εννοεί μόνο του ποδοσφαίρου αλλά γενικότερα) έχει εγγραφεί στο μητρώο της ΓΓΑ. Σε κάθε προσπάθεια πρέπει να μπάινει μια γραμμή για να μην γκριζάρει. Ήταν μια θετική απόφαση της κυβέρνησης. Αυτά τα σωματεία θα βοηθηθούν. Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες που έχω θα δοθεί παράταση μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου» ανέφερε ο βουλευτής Κοζάνης της ΝΔ Γιωργος Αμανατίδης.

Ο κυβερνητικός βουλευτής μίλησε στην ΕΡΑ Σπορ με αφορμή τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΕΠΟ Τακη Μπαλτάκο σχετικά με την πρόταση που υπέβαλε για να λυθεί το πρόβλημα που υπάρχει στο δεύτερο όμιλο της Γ’ Εθνικής μετά την απόφαση του CAS για την υπόθεση της Λευκίμμης, της Κοζάνης και του Μακεδονικού.

Αναφορικά με το ζήτημα αυτό μετέφερε: «Η απόφαση του CAS δεν ξεκαθαρίζει τι θα γίνει με την Κοζάνη. Τα μπαράζ έγιναν με τη συμμετοχή του Μακεδονικού. Ο γόρδιος δεσμός όταν δε λύνεται, κόβεται. Δεν μπορούν πλέον να ξαναγίνουν τα ματς. Έχουν αλλάξει συνθέσεις, μπορεί να έχουν αλλάξει και ιδιοκτησίες. Να μην αδικηθεί κανείς. Να ληφθούν αποφάσεις με διαφορετικό χαρακτήρα. Η άποψή μου όπως την εξέφρασα στον πρόεδρο της ΕΠΟ είναι να ανέβει και η Κοζάνη αν το πει το CAS. H αναδιάρθρωση στη Super League 2 είναι μονόδρομος. Ν’ αποκατασταθεί η δικαιοσύνη. Έτσι όπως έγιναν τα πράγματα ν’ ανέβουν κι ο Μακεδονικός και η Κοζάνη. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ είναι ενήμερος για πολλά πράγματα κι έχει σφαιρική άποψη. Άκουσε με ενδιαφέρον την πρότασή μου. Δεν μπορεί να λυθεί με συμβατικό τρόπο η υπόθεση της Κοζάνης. Δεν μπορεί να λυθεί αλλιώς. Η ΕΠΟ θα περιμένει τις διευκρινήσεις του CAS και μετά θ’ αποφασίσει».