Conference League: Απελπιστική πρεμιέρα για την αρμάδα του Λουτσέσκου και καθαρή ήττα με 2-0 στη Σόφια

Απελπιστική ήταν η πρεμιέρα για τον ΠΑΟΚ στα προκριματικά του Conference League, γνωρίζοντας την καθαρή ήττα με 2-0 από τη Λέφκσι Σόφιας στο πρώτο επαναληπτικό παιχνίδι.

Με το χρονόμετρο να δείχνει το 40ο δευτερόλεπτο η άμυνα του «Δικεφάλου» «κόλλησε» και από το βολέ του τερματοφύλακα Μιχαΐλοφ, ο Κάργας έκανε κεφαλιά με την μπάλα να παίρνει τροχιά προς τα πίσω και τον Γουέλτον να το εκμεταλλεύεται πλασάροντας τον Κοτάρσκι για το 1-0.

Ο ΠΑΟΚ δεν είχε μπει καθόλου καλά στο χορτάρι του «Γκεόργκι Ασπαρούχοφ». Η πίεση ψηλά των γηπεδούχων είχε φέρει αποτέλεσμα και οδηγούσαν τους παίκτες του Λουτσέσκου να κάνουν το ένα λάθος μετά το άλλο. Οι «ασπρόμαυροι» συνέχισαν να… παραπατούν και δεν άργησε και το δεύτερο τέρμα.

Ο Γκάτσεφ έκλεψε από τον Α. Ζίβκοβιτς, διένυσε ανενόχλητος όλο το γήπεδο κι όταν η μπάλα έφτασε στον Μπάρι εκείνος μόνος φάτσα με την εστία δεν είχε κανένα πρόβλημα να κεραυνοβολήσει τον Κοτάρσκι και να μεγεθύνει τον προβληματισμό στο «ασπρόμαυρο» στρατόπεδο.

Η μεγάλη χαμένη ευκαιρία με την κεφαλιά του Κάργα στο 31ο λεπτό ήταν ένα ενθαρρυντικό σημάδι, αλλά η Λέφσκι είχε κατορθώσει τις δύο μεγάλες δικές της στιγμές να τις μετατρέψει σε γκολ, σε αντίθεση με τους παίκτες της ελληνικής ομάδας. Πάλι καλά που ο Κοτάρσκι αντέδρασε σωστά στα σουτ του Ρονάλντο (37’) και του Κράστεφ (39’).

Σε 25 λεπτά αγώνα στο β’ ημίχρονο ο ΠΑΟΚ δεν είχε κάνει μισή φάση, με τη Λέφσκι να παίζει με το χρόνο δείχνοντας μια ξεκάθαρη διάθεση να κρατήσουν το μηδέν.

Η πρώτη ευκαιρία, αν μπορείς να την πεις ευκαιρία, καταγράφηκε στο 84ο λεπτό από την σέντρα του Κούρτιτς και την αδράνεια της άμυνας των γηπεδούχων, με τον Μπράντον Τόμας να μην προλαβαίνει να κάνει την προβολή, την μπάλα να χτυπά σε αμυντικό της Λέφσκι και να περνάει δίπλα από το δοκάρι.

Το τελικό 2-0 έμεινε μέχρι το φινάλε με τον ΠΑΟΚ να κινδυνεύει να μείνει πρόωρα εκτός Ευρώπης, ωστόσο έχει την ευκαιρία του να αλλάξει τα δεδομένα την ερχόμενη εβδομάδα μέσα στην Τούμπα και να πάρει αυτός την πρόκριση.