ΕΣΠΕΘΡ: Μέσω αγώνων μπαράζ και τη νέα σεζόν η άνοδος των πρωταθλητών σε Α2 Ανδρών και Γυναικών

Οπως και τη σεζόν που μας πέρασε, έτσι και την επόμενη οι πρωταθλητές στα πρωταθλήματα της ΕΣΠΕΘΡ σε άνδρες και γυναίκες δεν πρόκειται να ανέβουν απευθείας στην Α2 Κατηγορία αλλά θα πρέπει να παίξουν αγωνες μπαράζ με τους πρωταθλητές άλλων ομίλων:

Συγκεκριμένα, στην Α2 Εθνική Κατηγορία Ανδρών θα ανέβουν οι ομάδες που θα καταλάβουν την 1η, την 2η και την 3η θέση στο Ειδικό Τουρνουά Ανόδου Βορρά που θα διεξαχθεί με τη συμμετοχή των ομάδων που θα καταλάβουν την 1η θέση στους ομίλους Γ’, Δ’, Ε’, ΣΤ’ και Ζ’ της Β’ Εθνικής/Εθνικό Περιφερειακό Πρωτάθλημα Ανδρών 2022-2023.

Στην Α2 Εθνική Κατηγορία Ανδρών 2023-2024 οι παραπάνω ομάδες θα τοποθετηθούν
στον Όμιλο/Ομίλους με τις ομάδες που θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής και θα ανήκουν γεωγραφικά στην ΕΠΕΣ Θεσσαλονίκης, στην ΕΣΠΕ Θράκης/Ανατ.Μακεδονίας, στην ΕΣΠΕ Μακεδονίας, στην ΕΣΠΕ Δυτ. Ελλάδας και στην ΕΣΠΕ Κεντρ. Ελλάδας.

Επίσης στην Α2 Γυναικών θα ανέβουν οι ομάδες που θα καταλάβουν την 1η και την 2
η θέση στο Ειδικό Τουρνουά Ανόδου Βορρά που θα διεξαχθεί με τη συμμετοχή των ομάδων που θα καταλάβουν την 1η θέση στους ομίλους Γ’, Δ’, Ε’, ΣΤ’ και Ζ’ της Β’ Εθνικής/Εθνικό Περιφερειακό Πρωτάθλημα Γυναικών 2022-2023.

Στην Α2 Εθνική Κατηγορία Γυναικών 2023-2024 οι παραπάνω ομάδες θα τοποθετηθούν στον Όμιλο/Ομίλους με τις ομάδες που θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής και θα ανήκουν γεωγραφικά στην ΕΠΕΣ Θεσσαλονίκης, στην ΕΣΠΕ Θράκης/Ανατ.Μακεδονίας, στην ΕΣΠΕ Μακεδονίας, στην ΕΣΠΕ Δυτ. Ελλάδας και στην ΕΣΠΕ Κεντρ. Ελλάδας.

Για να μην υπάρξουν παρανοήσεις, στην Β’ Εθνική διαμορφώνονται οι εξής ομιλοι:
Α’ Όμιλος: ΕΣΠΑΑΑ
Β’ Όμιλος: ΕΣΠΕΔΑ
Γ’ Όμιλος: ΕΠΕΣ Θεσσαλονίκης
Δ’ Όμιλος: ΕΣΠΕ Θράκης/Ανατ. Μακεδονίας
Ε’ Όμιλος: ΕΣΠΕ Μακεδονίας
ΣΤ’ Όμιλος: ΕΣΠΕ Δυτ. Ελλάδας
Ζ’ Όμιλος: ΕΣΠΕ Κεντρ. Ελλάδας
Η’ Όμιλος: ΕΣΠΕ Πελοποννήσου
Θ’ Όμιλος: ΕΣΠΕ Κρήτης
Ι’ Όμιλος: Ζ’ Περιφέρεια