Στην Ξάνθη μπιτς βόλεϊ, στην γειτονική Καβάλα εντυπωσιακό επίσης θέαμα με… μπιτς ράγκμπι

Μπορεί στην Ξάνθη να διεξάγεται αυτό το τριήμερο το Xanthi Masters με τις κορυφαίες ομάδες μπιτς βόλεϊ της χώρας, ωστόσο μια αντίστοιχη εγκατάσταση δημιουργήθηκε και στην γειτονική Καβάλα αυτό το ίδιο τριήμερο για την διεξαγωγή αγώνων… μπιτς ράγκμπι.

Συγκεκριμένα, άνοιξε το απόγευμα της Παρασκευής η αυλαία του 4ου τουρνουά Beach Rugby στο Πάρκο Φαλήρου της καβάλας, με τη συμμετοχή 16 ομάδων από το εξωτερικό και διάφορες περιοχές της ελληνικής επικράτειας.

Οι αγωνες ολοκληρώνονται με τους τελικούς από τις έξι το απογευμα ως τα μεσάνυχτα της Κυριακής. Στην συνέντευξη Τυπου της Πέμπτης είχαν μιλήσει ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών Καβάλας Γιάννης Προμούσας, ο Αντιπρόεδρος της Δημωφέλεια Νίκος Σουλίδης και ο έφορος του τμήματος Ράγκμπι του ΑΟΚ Βαγγέλης Φουντούκος.

Ο Προμούσας τόνισε μεταξύ άλλων ότι «η διοργάνωση φέρει για μία ακόμη φορά τη σφραγίδα του ΑΟΚ και δη του Βαγγέλη Φουντούκου και των συνεργατών του, της Δημωφέλεια, η οποία αποτελεί έναν από τους βασικούς υποστηρικτές του τουρνουά, και των στελεχών της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Καβάλας που φρόντισαν για τη βελτίωση των υπαρχουσών υποδομών, προκειμένου να λειτουργήσουν όλα άψογα».

Παράλληλα αναφέρθηκε ότι το τουρνουά που θα παρακολουθήσουμε στο πάρκο Φαλήρου δεν θα ήταν εύκολο να πραγματοποιηθεί χωρίς την αμέριστη στήριξη του Δήμου Νέστου. «Θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Νέστου, Σάββα Μιχαηλίδη, για το γεγονός ότι όχι μόνον διέθεσε, αλλά και φρόντισε για τη μεταφορά της άμμου στο σημείο που διεξαχθούν οι αγώνες», πρόσθεσε.

ADVERTISING

Το τουρνουά που θα παρακολουθήσουμε στο πάρκο Φαλήρου δεν θα ήταν εύκολο να πραγματοποιηθεί χωρίς την αμέριστη στήριξη του Δήμου Νέστου. Θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Νέστου, Σάββα Μιχαηλίδη, για το γεγονός ότι όχι μόνον διέθεσε, αλλά και φρόντισε για τη μεταφορά της άμμου στο σημείο που διεξαχθούν οι αγώνες.

«Το Ράγκμπι αποκτά συνεχώς νέους φίλους και θεωρείται, από όσους κινούνται στον συγκεκριμένο χώρο, ένα από τα πιο ανερχόμενα αθλήματα στην πατρίδα μας. Είναι ένα άθλημα για όλους τους σωματότυπους και για όλες τις δεξιότητες, χρειάζεται δύναμη, ταχύτητα, αντοχή, τεχνική και οξυδέρκεια, ενώ διδάσκει σεβασμό στον αντίπαλο και στον συμπαίκτη. Θεωρώ ότι το Ράγκμπι ταιριάζει απόλυτα με την ιδιοσυγκρασία του Έλληνα και εξ’ αυτού του λόγου καλώ τους νέους και τις νέες της περιοχής μας να το γνωρίσουν από κοντά και να το εντάξουν στο πεδίο των πιθανών επιλογών τους στο άμεσο μέλλον. Η πόλη έχει τη δυνατότητα να πρωταγωνιστήσει στον εν λόγω άθλημα, διαθέτει τους ανθρώπους για την ενίσχυση αυτής της προσπάθειας και σε κάθε περίπτωση τους οργανωμένους φορείς, οι οποίοι απέδειξαν εμπράκτως ότι μπορούν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, αυξάνοντας, πέρα όλων των άλλων, και το ρεύμα του αθλητικού τουρισμού στον δήμο Καβάλας», κατέληξε ο αντιδήμαρχος Καβάλας.

Ο Σουλίδης είπε πως η «Δημωφέλεια», όπως κάθε φορά, είναι αρωγός σε δράσεις που ενδυναμώνουν τον μαζικό αθλητισμό, που αναδεικνύουν τις ιδιαίτερες μορφές του τουρισμού αθλητικών διοργανώσεων και των αναρίθμητων πλεονεκτημάτων που προσφέρουν σε τουριστικούς προορισμούς, όπως είναι και η πόλη της Καβάλας. «Μεταξύ αυτών, η αύξηση της επισκεψιμότητας και της τουριστικής κίνησης, εν γένει, καθώς η συγκεκριμένη εναλλακτική μορφή τουρισμού, στοχεύει σε επισκέπτες  που επιθυμούν να παρακολουθήσουν, ως θεατές, αθλητικούς αγώνες, συνδυάζοντας τη διαμονή τους, με τις αθλητικές διοργανώσεις. Παράλληλα, ο τουρισμός αθλητικών διοργανώσεων αφορά σε μεμονωμένους αθλητές, ομάδες αθλητών, αποστολές, τεχνικούς και δημοσιογράφους, που ταξιδεύουν για να συμμετέχουν σε αθλητικούς αγώνες και αθλητικές διοργανώσεις, εφόσον συνδυάζουν χρονικά τη διαμονή τους στον τόπο διεξαγωγής των διοργανώσεων ή και αλλού και παρατείνουν τη διαμονή τους για λόγους αναψυχής και διακοπών. Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που η πόλη της Καβάλας μπαίνει ξανά δυναμικά στον «χάρτη» των θερινών αθλητικών διοργανώσεων».

Δείτε φωτογραφίες που αντλήσαμε από την ιστοσελίδα kavalapost…