Παγκόσμιο Στίβου: 9ος ο Φραντζεσκάκης στον τελικό της σφυροβολίας, υπερηφάνεια για τον απόφοιτο του ΤΕΦΑΑ ΔΠΘ προπονητή του

«Ψηλά πετούν οι αετοί και χαμηλά οι κοράκοι…
Γι’ αυτό στα “νέφη” τη φωλιά την έχεις Φραντζεσκάκη…»

Με αυτήν την… μαντινάδα, έσπευσε να πανηγυρίσει στο facebook για την 9η θέση του αθλητή του ο κοουτς του Ελευθεριου Βενιζελου Χανίων Κωστης Παπαμαρκάκης, ο οποίος έχει πολλές σχέσεις με την Θράκη καθώς αποφοίτησε από το ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής.

«9ος στον τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος έχω πολλούς λόγους να ‘με περήφανος για αυτή την εμφάνιση, τους λόγους τους κρατώ μέσα μου εμείς συνεχίζουμε την μοναχική διαδρομή προς την καταξίωση που ξεκίνησε απ’ τις αμμουδιές και συνεχίζεται στα τιμημένα χωράφια μόνο με τους λίγους που μας αγαπούν και μας σέβονται», πρόσθεσε ο Παπαμαρκάκης για την τεράστια επιτυχία του αθλητή του.

Ο Χρήστος Φραντζεσκάκης είχε καλύτερη βολή στα 77.04μ. που πέτυχε με την πρώτη του προσπάθεια και κατετάγη ένατος στον τελικό της σφυροβολίας, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ανοικτού στίβου. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Χρήστος Φραντζεσκάκης εκτέλεσε και τις έξι βολές, καθώς από λάθος των διοργανωτών δεν μετρήθηκε σωστά η τρίτη του προσπάθεια και προκειμένου να μην αδικηθεί του έδωσαν το δικαίωμα να κάνει όλες τις βολές.

«Τι όγδοος, τι ενατος, εγω παντως το χάρηκα», δηλωσε ο 22χρονος. Ο προπονητής του, που προφανώς δεν ξεχνά την πόλη των φοιτητικών του χρόνων, θα μιλήσει από το Ορεγκον των ΗΠΑ το βράδυ της Δευτέρας στο κεντρικο δελτιο ειδησεων του ThrakiNet και στον παλιο συμφοιτητή του Κώστα Πατερόπουλο, εκ των βασικών στελεχών του Δρομέα Θράκης.

«Θα προσπαθήσουμε να πάρουμε κλίμα του παγκόσμιου πρωταθλήματος στίβου, μιλώντας ζωντανά από το προπονητήριο των αγώνων (11.30πμ ώρα Όρεγκον ΗΠΑ), για την επιτυχία του αθλητή του και την παρουσία της ελληνικής ομάδας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου. Θα αναδείξουμε ως καλή πρακτική, τον προσωπικό αγώνα που δίνει στα Χανιά και την θετική του εξέλιξη, να αναδείξει την αγαπημένη του σφυροβολία, παρακινώντας τοπικούς φορείς να δημιουργήσουν αξιοπρεπείς συνθήκες προπόνησης στους αθλητές του και στα παιδιά των Χανίων. Εάν είμαστε τυχεροί τέλος, μπορεί να ακούσουμε και μαντινάδες από το στόμα του Κωστή, πάντα με νόημα (έτσι συνηθίζει να μιλά)«, σχολίασε ο Πατερόπουλος προαναγγέλοντας την συνέντευξη.

O Κωστής Παπαμαρκάκης είναι Ομοσπονδιακός προπονητής του ΣΕΓΑΣ και ανήκει στον σύλλογο των Χανίων Ελευθέριος Βενιζέλος. Θα μιλήσει στην ThrakiNet λίγο μετά τις 9.30μμ το βράδυ της Δευτέρας στο πλαίσιο του κεντρικού δελτιου ειδησεων που παρουσιάζει ο Σταύρος Παπαδόπουλος, μέσα από την εβδομαδιαία αθλητική ενότητα του Κώστα Πατεροπουλου.