Η ιστιοπλοΐα το νέο πεδίο αθλητικών διακρίσεων για τον Κομοτηναίο παραολυμπιονίκη Άλεξ Ταξιλδάρη

Νέο άθλημα, νέα πρόκληση και… νέα διάκριση για τον κομοτηναιο παραολυμπιονίκη της κολύμβησης Άλεξ Ταξιλδάρη, ο οποίος δεν λέει να εγκαταλείψει τον πρωταθλητισμό.

Πέρυσι ο ασημένιος παραολυμπιονίκης του 2004 στην Αθήνα συμμετείχε και πάλι σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης στην Μαδέρα της Πορτογαλίας, ενώ τα προηγούμενα χρόνια είχε δοκιμάσει τις αντοχές του σε σκοποβολή, τοξοβολία και καγιάκ.

Πλέον το νέο άθλημα στο οποίο έχει επιδοθεί είναι η ιστιοπλοΐα. Μάλιστα, με τον Δημήτρη Τσικουρέλη συμμετείχαν ως δίδυμο στην παραολυμπιακή κατηγορία HANSA της NOA Regatta που φιλοξενήθηκε στην Αλεξανδρούπολη. Και όχι απλά συμμετείχαν αλλά και διακρίθηκαν.

Ταξιλδάρης και Τσικουρέλης εκπροσωπώντας τον Ναυταθλητικό Όμιλο Αλεξανδρούπολης κατέλαβαν την 2η θέση με 9 βαθμούς ποινής. Στην τελευταια ημερα είχαν μπει ως πρωτοποροι σε ισοβαθμία με τους Καραγκιοζίδη και Χριστοφόρου, ωστόσο στις δυο τελευταιες κουρσες ηρθαν δευτεροι ενω οι Καραγκιοζίδης και Χριστοφορου πρώτοι, με αποτέλεσμα να περιοριστούν στο αργυρό μετάλλιο.

ΤΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ HANSA ΤΗΣ ΝΟΑ REGATTA ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ