Αποφασίστηκε η λύση και τέθηκε σε εκκαθάριση η εταιρεία IUGIS HELLAS PC του Μπιλ Πάπας

Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ξάνθη Μπιλ Πάπας μέσω της εταιρείας IUGIS της Αυστραλίας, μιας εκ των πιο σημαντικών επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων, είχε καταφέρει να γίνει ένας επιχειρηματίας με δραστηριότητα που έφτασε στην Ευρώπη.

Αυτή ήταν άλλωστε η εταιρεία μέσω της οποίας είχε καταφέρει να πετύχει χορηγίες στην Λίβερπουλ και την Σάλκε, τις οποίες περιέλαβε στο βιογραφικό του όταν προ διετίας ανέλαβε την ΠΑΕ Ξάνθη. Ωστόσο η εταιρεία αυτή στην Αυστραλία ουσιαστικά πτώχευσε πέρυσι οδηγώντας στην ανεργία δεκάδες εργαζομένους της, μόλις ξέσπασε το γνωστό σκάνδαλο με τις τράπεζες που κατηγορούν τον Πάπας για απάτη υπεξαίρεσης χρημάτων εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων.

Η IUGIS από το 2019 είχε αποκτήσει και ελληνικό παρακλάδι, την IUGIS HELLAS PC. Ευθέως βέβαια, η ελληνική εταιρεία δεν συνδεόταν με εκείνη της Αυστραλίας αλλά πέραν της κοινής επωνυμίας, η εταιρεία IUGIS HELLAS άνηκε σε ποσοστό 98% στον Μπιλ Πάπας ενώ το υπόλοιπο 2% άνηκε στον συνέταιρό του Αναστάσιο Χαλέμη, κάτοικο Λαγυνων Θεσσαλονίκης (τόπο που δηλώνει ως κατοικία και ο Μπιλ Πάπας).

Το κεφάλαιο της εταιρείας ήταν 15.000 ευρώ. Ωστόσο οι δυο εταιροι συμφώνησαν την λύση της IUGIS HELLAS PC και τη θέση αυτης σε εκκαθάριση την τελευταία ημέρα της περσινής χρονιάς, με την σχετική ανακοινωση να γίνεται προς το ΓΕΜΗ στις 9 Μαρτίου (κοινώς αφότου ξέσπασε στην Αυστραλία το γνωστό «σκάνδαλο» αλλά πριν προκύψουν οι αποκαλύψεις σχετικά με το πάγωμα περιουσιακών στοιχείων του Μπιλ Πάπας στην Ελλάδα).

Ως εκκαθαριστής της εταιρείας ορίστηκε ο Βασίλης Παπαδημητρίου, δηλαδή ο Μπιλ Πάπας.