Μισό εκατομμύριο για την αναβάθμιση των γηπέδων και την προμήθεια αθλητικού εξοπλισμού στα σχολεία του Δήμου Τοπείρου

Εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης του υπουργείου Εσωτερικών η πρόταση του Δήμου Τοπείρου που αφορά μεταξύ άλωων στην αναβάθμιση γηπέδων και την προμήθεια και τοποθέτηση αθλητικού εξοπλισμού στον αύλειο χώρο σχολικών μονάδων με προϋπολογισμό  470.000 ευρώ περίπου.

Η πράξη αποτελείται από τρία έργα συνολικά και αφορά την προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού για την αναβάθμιση τεσσάρων παιδικών χαρών στους οικισμούς Θαλασσιά, Εξοχή, Αγ. Αθανάσιο και M. Τύμπανο, την προμήθεια και τοποθέτηση αθλητικού εξοπλισμού για την αποκατάσταση και τον εκσυγχρονισμό γηπέδων στους αύλειους χώρους σχολικών μονάδων και την τοποθέτηση διατάξεων και συστημάτων στις παραλίες της περιοχής με σκοπό την βελτίωση προσβασιμότητας των ΑΜΕΑ και των εμποδιζόμενων ατόμων.

Ο Δήμαρχος Τοπείρου Θωμάς Μίχογλου δήλωσε: «Το συγκεκριμένο έργο συμβάλλει στην αναβάθμιση των ελεύθερων ανοιχτών χώρων στους οικισμούς τις περιοχής μας, αφού έπειτα από τις ανωτέρω παρεμβάσεις ο Δήμος μας θα διαθέτει πάνω από είκοσι (20) πιστοποιημένες παιδικές χαρές. Επιπλέον, με την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων και των γηπέδων στις αυλές των σχολικών μονάδων δημιουργούνται κατάλληλοι και ασφαλείς χώροι άθλησης και ψυχαγωγίας. Επίσης, διαμορφώνονται υποδομές για την βελτίωση της πρόσβασης στις παραλίες τις περιοχής μας, που  θα παρέχουν την δυνατότητα  στους ντόπιους και επισκέπτες ΑΜΕΑ να απολαύσουν το μπάνιο τους, χωρίς καμία δυσκολία. Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας στον Βουλευτή Ν. Ξάνθης κ. Σπύρο Τσιλιγγίρη για την επίσπευση των διαδικασιών ένταξης του έργου και την υποστήριξή του. Η Δημοτική Αρχή προσπαθεί να αξιοποιεί κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο με σκοπό την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας».