Super League 2: Πάλι μόλις μία ομάδα από το όλο πρωτάθλημα των δύο ομίλων προβλέπεται να ανέβει με ομόφωνη απόφαση της SL1

Καμία αλλαγή δεν παρουσιάζει η προκήρυξη του νέου πρωταθλήματος της Super League, την οποία ψήφισαν όλες οι ομάδες ομόφωνα στο ΔΣ που είχε προγραμματιστεί το μεσημέρι της Τετάρτης για αυτό το θέμα, συμπεριλαμβανομένου προφανως και του Λεβαδειακου που μόλις ανέβηκε από την άδικη διαδικασία των μπαράζ.

Προφανως οι όποιες αδικίες διαπιστώνονται στην SL2 ξεχνιούνται όταν οι ομάδες ανεβαίνουν στην SL1 και κάπως έτσι τα μέλη του Συνεταιρισμού της μεγάλης λίγκας συνεδρίασαν το μεσημέρι της Τετάρτης και ψηφίστηκε ομόφωνα (!!!) η προκήρυξη του νέου πρωταθλήματος και η οποία δεν παρουσιάζει κάποια αλλαγή σε σχέση με την περσινή.

Αυτό σημαίνει πως το format θα παραμείνει ίδιο, με τις πρώτες έξι ομάδες να μετέχουν στα πλέι οφ για την ανάδειξη του πρωταθλητή αλλά και των θέσεων που οδηγούν στα ευρωπαϊκά κύπελλα της νέας σεζόν, ενώ οι υπόλοιπες ομάδες θα παίξουν πλέι άουτ. Από τη δεύτερη διαδικασία θα προκύψει μία (!!!) ομάδα που θα υποβιβαστεί απ’ ευθείας στην Super League 2, ενώ η προτελευταία της βαθμολογίας θα δώσει μπαράζ (!!!!) με το δεύτερο της δεύτερης κατηγορίας για την άλλη θέση της Super League.

Προκήρυξη από την SL2 δεν υπάρχει αλλά η λογική λέει ότι θα ζητηθεί η απευθείας άνοδος τουλάχιστον και των δύο πρωταθλητών Βορρά και Νότου (λέγεται ότι είχε συζητηθεί να ζητείται απευθείας άνοδος 4 ομάδων, δύο από κάθε όμιλο, στις πρώτες συζητήσεις που έγιναν). Ωστόσο από την στιγμή που ήδη υπάρχει ομόφωνη έγκριση προκήρυξης από την SL1 και εφόσον θα υπάρξει δεδομένα διαφωνία με την SL2, την λήση θα κληθεί να την δώσει η ΕΠΟ.

Αλλά εκεί συνήιως αυτό που περνάει είναι η άποψη της SL1 που έχει άλλωστε τέσσερις ψήφους στην Εκτελεστική Επιτροπή έναντι μιας της SL2. Άλλωστε η απόφαση της SL1 για την προκήρυξη βγήκε ομόφωνα, άρα συμφωνούν με αυτήν και ο Μαρινάκης που είναι και ο νέος της πρόεδρος και συνακόλουθα ο Ολυμπιακός αλλά και ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός, ο Αρης κλπ κλπ.

Άλλωστε συμφωνεί και ο Λεβαδειακός που μόλις ανεβηκε, ώστε να μειώσει τις πιθανότητες να ξαναπέσει. Κοινώς, το θέμα είναι να μην πέσεις από την SL1. Απαξ και συμβεί αυτό και ειδικά αν δεν καταφέρεις να ανέβεις αμέσως πίσω, όπω δεν συνέβη με την Ξάνθη, μαύρο φίδι που σε έφαγε…