Δίωξη για κακούργημα σε 29χρονο στρατιωτικό – Συνελήφθη στον Έβρο να έχει φωτογραφήσει ευαίσθητες περιοχές

Συναγερμός σήμανε στον Έβρο το μεσημέρι της Κυριακής όταν ένας μόνιμος υπαξιωματικός της Αεροπορίας στρατού μαζί με έναν Άγγλο υπήκοο μέλους ΜΚΟ βρέθηκαν κοντά τσα σύνορα και φωτογράφιζαν ευαίσθητες περιοχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr ο μόνιμος υπαξιωματικός υπηρετεί στο ΤΕΑΣ Αλεξάνδρειας Ημαθίας και είχε διήμερη άδεια από την μονάδα. Το Σαββατοκύριακο βρέθηκε στην Ορεστιάδα φωτογραφίζοντας περιοχές κοντά στα σύνορα.

Το μεσημέρι της Κυριακής έγινε αντιληπτός από μονάδες του στρατού. Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι είχε φωτογραφήσει με την μηχανή του ευαίσθητες περιοχές.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, ο 29χρονος Έλληνας στρατιωτικός και ο 25χρονος Άγγλος εντοπίστηκαν να κινούνται στη Νέα Βύσσα Έβρου, σε χώρο όπου απαγορεύεται η κυκλοφορία χωρίς άδεια επειδή είναι στρατιωτική αμυντική ζώνη (ΖΑΠ).Το φωτογραφικό υλικό κατασχέθηκε και μαζί με τον Άγγλο οδηγήθηκαν στην αστυνομία. Οι δύο άνδρες, που φορούσαν πολιτικά, ισχυρίστηκαν ότι έκαναν τουρισμό.

Σε ότι αφορά την ΜΚΟ  πρόκειται για την Refugee Support η οποία έχει παρουσία σε πέντε στρατόπεδα προσφύγων σε όλη την Ελλάδα:

Στον Κατσικά Ιωαννίνων
Στο LM Village στην περιοχή της Κυλλήνης
Στα Δολιανά Ιωαννίνων
Στη Φιλιππιάδα
Στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας

Οι αρχές εξετάζουν τη σύνδεση των δύο ανδρών αλλά και τα κίνητρά τους. Στον ‘Έλληνα υπαξιωματικό και στον Άγγλο υπήκοο ασκήθηκε δίωξη για κακούργημα. Και οι δύο ζήτησαν και πήραν προθεσμία για την Τετάρτη προκειμένου να απολογηθούν σε εισαγγελέα και ανακριτή.  

Πηγή: https://www.foninaousis.gr/