Αυτοκτόνησε στα 35 του ένας από τους λίγους επιζήσαντες της τραγωδίας με το Εβρίτικο φορτηγό και τους 21 νεκρούς μαθητές στα Τέμπη

Η είδηση πως ένας 35χρονος άνδρας έβαλε τέλος στη ζωή του στην Ημαθία έγινε ακόμα πιο σκληρή, ακόμα πιο θλιβερή όταν έγινε γνωστό πως ο αυτόχειρας ήταν ένας από τους επιζώντες της τραγωδίας με τους 21 νεκρούς μαθητές στα Τέμπη το 2003.

Είναι από αυτές τις ειδήσεις που δυσκολεύεσαι όχι απλά να γράψεις αλλά να τις πιστέψεις. Η ούτως ή άλλως «βαριά» πληροφορία πως ένας άνθρωπος μόλις 35 χρονών έβαλε τέλος στη ζωή του, γίνεται ακόμα πιο «ασήκωτη» από το γεγονός ότι αυτός ο νέος άνθρωπος πριν από 19 χρόνια, στις 13 Απριλίου 2003 είχε διασωθεί από την εθνική τραγωδία με τους 21 νεκρούς μαθητές στα Τέμπη!

Ο 35χρονος που χθες έδωσε τέλος στη ζωή του με δίκαννο κυνηγετικό όπλο μέσα στο σπίτι του, ήταν ο ένας από τους τέσσερις μαθητές που μετά το δυστύχημα νοσηλεύτηκαν στην εντατική.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival, ποτέ δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τον τραγικό θάνατο που είχαν 21 μαθητές και αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.

Η εκδρομή που μετατράπηκε σε θρήνο

Από την απόλυτη χαρά. Στον απόλυτο θρήνο. Ήταν Κυριακή. Αργά το απόγευμα. Λίγο πριν τις 8. Οι μαθητές της Α’ Λυκείου Μακροχωρίου Ημαθίας, ικανοποιημένοι, χαρούμενοι και γεμάτοι εικόνες επέστρεφαν στο χωριό τους μετά από εκδρομή στην Αθήνα. Ο χάρος, ωστόσο, τους είχε στήσει καρτέρι στα Τέμπη. Τη στιγμή που το λεωφορείο με τους μαθητές βρισκόταν στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη, ένα φορτηγό που μετέφερε νοβοπάν από τον Προβατώνα του Έβρου κινούταν στο ρεύμα προς Αθήνα. Κακό συναπάντημα. Μοιραία συνάντηση.

Ο οδηγός του φορτηγού έχασε τον έλεγχο και συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με το λεωφορείο. Η σύγκρουση από μόνη της ίσως και να μην ήταν τόσο φονική. Τα νοβοπάν, ωστόσο, έκοψαν το πούλμαν στη μέση και θέρισαν τους μικρούς μαθητές. Οι εικόνες ήταν φρικτές. Οι διασώστες που έφτασαν στο σημείο προσπαθούσαν να κάνουν το καθήκον τους κλαίγοντας. Κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που έβλεπε μπροστά του. Την ίδια ώρα ολόκληρη η Ελλάδα «παγωμένη», παρακολουθούσε τα έκτακτα δελτία ειδήσεων που μετέφεραν λεπτό προς λεπτό τα όσα τραγικά είχαν συμβεί στα Τέμπη την ώρα που οι γονείς τους έψαχναν να τα βρουν ζωντανά ή νεκρά στα νοσοκομεία της Λάρισας και της Θεσσαλονίκης. Τα σωστικά συνεργεία που έφτασαν στο σημείο έκαναν πάνω από δύο ώρες να απεγκλωβίσουν νεκρούς και τραυματίες. Δυστυχώς για 21 παιδιά ήταν πολύ αργά. Εννέα ακόμα τραυματίστηκαν.

Οι υπόλοιποι μαθητές, οι χαροκαμένες μάνες, οι τραγικοί πατεράδες, έπρεπε να μάθουν να ζουν με αυτό το φρικτό γεγονός που σημάδεψε τις ζωές τους μια για πάντα. Ένας από τους μαθητές που είχαν γλιτώσει από το φριχτό τροχαίο, χειροτονήθηκε Αρχιμανδρίτης μερικά χρόνια αργότερα. Ο Μακάριος Λιακόπουλος έχει αφιερώσει τη ζωή του στο Θεό, μετά από το φοβερό δυστύχημα.

Πηγή: www.reader.gr