Μια ανάσα από την ενεργοποίηση ποινών αφαίρεσης βαθμών στον ΑΟΞ λόγω του χρέους στον Δημούτσο! Απούσα ξανά η ΠΑΕ Ξάνθη

Στο στάδιο της ενεργοποίησης ποινών έφτασε η προσφυγή του Ελίνι Δημούτσου κατά της Ξάνθης. Την Τρίτη (28/06) στο Διαιτητικό Δικαστήριο ο μόνος που παραστάθηκε ήταν ο δικηγόρος του ποδοσφαιριστή, Μανώλης Αλαφραγκής, με την ΠΑΕ να απουσιάζει από τη διαδικασία.

Οπως αναφέρει στο ρεπορτάζ του ο Βρασίδας Ράπτης για το Football League News, η λογική λέει ότι η απόφαση δεν θα καθυστερήσει να εκδοθεί, δεδομένης και της απουσίας της ξανθιώτικης ομάδας από την διασικασία.

Υπενθυμίζεται ότι στον Δημούτσο έχει επιδικαστεί ένα ποσό άνω των 70 χιλιάδων ευρώ. Συγκεκριμένα, το Διαιτητικό Δικαστήριο έχει επιδικάσει 71.269 ευρώ στον πρώην μέσο του ΑΟΞ. Προ διμήνου σχεδόν η Ξάνθη με υπόμνημα είχε ζητήσει την εξόφληση του Δημούτσου σε 10 δόσεις, με τον δικηγόρο του ποδοσφαιριστή Μανώλη Αλαφραγκή τότε να αναφέρει: «Είμαστε θετικοί για συμφωνία, αλλά κανείς από την ΠΑΕ δεν έχει εμφανιστεί για να καταθέσει πρόταση. Εμείς ζητάμε την εξόφλησή του σε 8 δόσεις».

Πλέον, μετά από αυτές τις εξελίξεις και με δεδομένη την νομική απουσία της ΠΑΕ, δεν αποκλείεται να ζητηθεί η καταβολή όλου του ποσού εφάπαξ επί ποινής αφαίρεσης βαθμών από κάθε αγώνα του πρωταθλήματος μέχρι και την εξόφληση του χρέους. Παράλληλα θα τρέχουν και οι τόκοι.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δημούτσος είχε καταφύγει και στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού ζητώντας την κατάπτωση της εγγυητικής, ώστυε να εισπραχθεί από αυτήν το ποσό. Ωστόσο αποσύρθηκε για την ώρα από αυτήν την προσφυγή, η οποία εφόσον εκδικαζόταν θα ήταν καταστροφική για την ΠΑΕ Ξάνθη, η οποία στην παρούσα φάση καλείται να παρουσιάσει νέα εγγυητική για να λάβει από την ΕΕΑ άδεια για το νέο πρωτάθλημα.

Υπενθυμίζεται ότι τυχόν μη αδειοδότηση από την ΕΕΑ σημαίνει καταρχήν αδυναμία συμμετοχής σε επαγγελματικό πρωτάθλημα και όχι απλά κυρώσεις με απαγόρευση μεταγραφών, όπως θα συμβεί μετά και την απόρριψη της έφεσης για την (μη) αδειοδότηση της ΠΑΕ Ξάνθη από την ΕΠΟ. Σε κάθε περίπτωση, τελειώνει ο Ιούνιος και μπαίνουμε σε ένα εξαιρετικά κρίσιμο Ιούλιο που κρίνεται το όλο μέλλον του ΑΟΞ ως Ποδοσφαριρικής Ανώνυμης Εταιρείας…