Ο Χρήστος Βάσκος στο ThrakiSportS για τον Πανθρακικό: «Δεν είναι βέβαιο το μέλλον μου στην ομάδα, το τοπικό στη Ροδόπη δεν είναι ανταγωνιστικό»

Συνέντευξη στον Δημήτρη Μπακιρτζή

Ο Χρήστος Βάσκος είναι ένα από τα παιδιά που έχουν ξεδιπλώσει το ταλέντο τους τα τελευταία χρόνια στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Ροδόπης.

Από τους βασικούς πυλώνες του Πανθρακικού την τελευταία περίοδο, με 35 γκολ στην κανονική διάρκεια βοήθησε τα μέγιστα στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου της ΕΠΣ Θράκης με την ομάδα της Κομοτηνής, αλλά και την άνοδο στα μπαράζ που ακολούθησαν, αποτελώντας ένα από τα πιο δυνατά χαρτιά στα χέρια του Νίκου Μπαχαρίδη.

Ο Χρήστος Βάσκος παραχώρησε συνέντευξη στο ThrakiSportS και τον Δημήτρη Μπακιρτζή σχετικά με την περσινή απαιτητική και συνάμα πετυχημένη περίοδο με την φανέλα του Πανθρακικού.

Χωρίς να κομπιάσει σε κανένα σημείο, κριτίκαρε το χαμηλό επίπεδο στο ποδόσφαιρο της Ροδόπης και μίλησε για το οικογενειακό κλίμα που επικρατεί στην ομάδα της Κομοτηνής, την αμέριστη συμπαράσταση των φίλων της αλλά και το μέλλον του στην επόμενη αγωνιστική περίοδο, στις Εθνικές Καρηγορίες.

Πέρασαν σχεδόν 3 εβδομάδες από την άνοδο στην Γ’ Εθνική. Πως αισθάνεσαι σήμερα;

Νιώθω ικανοποίηση που καταφέραμε και πετύχαμε τους στόχους μας! Ήταν πολύ σημαντικό για όλους μας και για τον κόσμο απ’ ότι φάνηκε γιατί μας στήριξε πολύ στην πιο κρίσιμη στιγμή. Ήταν πολύ απαιτητική η χρονιά και νομίζω δικαιωθήκαμε και δικαιώσαμε όσους μας πίστεψαν.

Πως έζησες την ψυχοφθόρα διαδικασία των μπαράζ; Ποια ήταν η δυσκολότερη ομάδα που αντιμετώπισες;

Όλοι οι αγώνες ήταν όλοι δύσκολοι. Θεωρώ από την αρχή, ότι δεν υπήρχε κάποιο φαβορί και όλες οι ομάδες ήταν πάνω κάτω ισοδύναμες. Αν εξαιρέσουμε το τελευταίο μας παιχνίδι, όλα τα υπόλοιπα κρίθηκαν στην λεπτομέρεια. Νομίζω ο Καμπανιακός ήταν λίγο ανώτερος ποιοτικά από τους υπόλοιπους αντιπάλους, αλλά και ο Βύρωνας που τερμάτισε πρώτος είχε ένα πολύ έμπειρο και δυνατό σύνολο.

Οι φίλοι της ομάδας γέμισαν το γήπεδο τόσο στο τελευταίο ματς, όσο και στα προηγούμενα εντός και εκτός; Σας έδωσαν ώθηση ή υπήρχε έξτρα άγχος;

Σίγουρα ως ένα σημείο υπήρχε το δημιουργικό άγχος. Πολλά παιδιά δεν είχαν παίξει μπροστά σε τόσο κόσμο. Ωστόσο οι φίλαθλοι της ομάδας μας βοήθησαν την κατάλληλη στιγμή. Όλος ο ποδοσφαιρικός κόσμος της Κομοτηνής ήθελε και χρειαζόταν μια επιτυχημένη πορεία από την ομάδα. Ειδικά στο τελευταίο παιχνίδι, η στήριξη τους ήταν απίστευτη. Χάρηκα πάρα πολύ όταν είδα την βασική κερκίδα γεμάτη. Ήταν κάτι το εξαιρετικό.

Στην κανονική διάρκεια τερματίσατε με ευκολία στην πρώτη θέση. Πετύχατε με ευκολία τριψήφιο αριθμό τερμάτων…

Το τοπικό της Ροδόπης δεν είναι ανταγωνιστικό! Και γενικότερα έχουμε παρατήσει ότι τα τελευταία χρόνια φθίνει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και ειδικότερα της Κομοτηνής. Υπάρχει έλλειψη ακαδημιών και οργανωμένων σωματείων. Πιο συγκεκριμένα, φέτος πιστεύω , ότι ήταν το χειρότερο πρωτάθλημα των τελευταίων ετών, δεν υπήρχε ανταγωνισμός και ο τίτλος κρίθηκε από πολύ νωρίς. Εύχομαι του χρόνου οι αρμόδιοι ελέγξουν το αρμόδιο προϊόν και να βρουν τρόπους ώστε να αναβαθμιστεί. Από πλευράς σωματείων χρειάζεται περισσότερη οργάνωση και έμφαση στις ακαδημίες, όπως προανέφερα.

Το κλίμα της ομάδας ήταν εξαιρετικό, ή τουλάχιστον αυτό έβγαινε προς τα έξω. Ποιο είναι το μυστικό για κάτι τέτοιο; Είναι η συνταγή της επιτυχίας;

Πράγματι το κλίμα ήταν εξαιρετικό. Αναμφισβήτητα είναι η συνταγή της επιτυχίας, εκτός των αγωνιστικών θεμάτων, για μια ομάδα που πρωταγωνιστεί σαν τον Πανθρακικό. Με τα περισσότερα παιδιά γνωριζόμαστε πολλά χρόνια και έχουμε βρεθεί αρκετές φορές συμπαίκτες. Προσωπικά θεωρούσα δεδομένο εξ αρχής ότι το κλίμα θα ήταν πολύ οικογενειακό. Είμαι πολύ χαρούμενος που αυτό εισέπραξε και ο κόσμος!

Τώρα πλέον όλοι στρέφονται στη νέα σεζόν. Θα σε ρωτήσω ευθέως ότι σκέφτεται ο φίλαθλος κόσμος της Κομοτηνής; Μπορεί η ομάδα να πρωταγωνιστήσει;

Σίγουρα το πρωτάθλημα αναμένεται πολύ δύσκολο. Ο Πανθρακικός είναι μια μεγάλη ομάδα που έχει πίσω της όλη την πόλη. Δεν το βρίσκεις εύκολα αυτό. Συνεπώς ναι, θεωρώ πως μπορεί να πρωταγωνιστήσει. Τίποτα δεν θα είναι εύκολο όμως. Χρειάζεται σωστό πλάνο, με πολύ προσπάθεια αλλά και φυσικά την στήριξη του κόσμου. Πιστεύω ότι μπορούμε να κοιτάξουμε στα μάτια όλες τις ομάδες του ομίλου.

Πάμε σε κάτι πιο προσωπικό. Συμπληρώνεις σχεδόν δεκαετία στην πόλη της Κομοτηνής. Πλέον νιώθεις περισσότερο Κομοτηναίος ή Καστοριανός;

Ναι πράγματι, φέτος είναι ο ένατος χρόνος για την ακρίβεια και η αλήθεια είναι ότι είναι πάρα πολλά τα χρόνια στην πόλη της Κομοτηνής. Σίγουρα όλα αυτά τα χρόνια έχω περάσει πολλές καλές στιγμές και έχω γνωρίσει πάρα πολλούς ανθρώπους, Κομοτηναιους και μη, αλλά πιστεύω ότι μια ζωή θα θεωρώ τον εαυτό μου Καστοριανό, όσα χρόνια και να παραμείνω στην Κομοτηνή. Νομίζω το καταλαβαίνεται. Δεν μπορείς να αλλάξεις με τίποτα τον τόπο που γεννήθηκες και μεγάλωσες, όσα χρόνια και αν λείψεις.

Και τώρα η ερώτηση του «ενός εκατομμυρίου». Θα είσαι στον Πανθρακικό τη νέα σεζόν; Σου έχει γίνει πρόταση ανανέωσης από την ομάδα;

Τίποτα δεν θεωρείται βέβαιο ακόμα, αλλά νομίζω πως υπάρχει θέληση και από τις δύο πλευρές. Σαφώς θα πρέπει να συζητηθούν κάποια πράγματα, γιατί είναι δεδομένο ότι η χρονιά θα είναι πολύ δυσκολότερη και πιο απαιτητική σε σχέση με πέρυσι και οι υποχρεώσεις πολύ περισσότερες που όπως καταλαβαίνετε. Για έναν ερασιτέχνη, μόνο εύκολο δεν είναι να συνδυάσει δουλειά τη δουλειά με το ποδόσφαιρο. Τα ταξίδια είναι πολλά, είναι διαφορετική η κατάσταση σε σχέση με τη σεζόν που μας πέρασε. Νομίζω το επόμενο διάστημα θα γίνουν οι απαραίτητες σζητήσεις.

Όλος ο κόσμος της Κομοτηνής θέλει να ξαναδεί τον Πανθρακικό εκεί που ήταν πριν μια πενταετία. Δηλαδή στις κορυφαίες κατηγορίες. Πιστεύεις οι εγκαταστάσεις του συλλόγου μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις;

Εννοείται! Οι εγκαταστάσεις της ομάδας είναι άκρως επαγγελματικές. Υπάρχουν άνθρωποι που προσπαθούν καθημερινά και ανελλιπώς ούτως ώστε να παραμένουν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και να διευκολύνουν το έργο των παικτών και των προπονητών. Μιάς που μου έδωσες την ευκαιρία, θέλω να τους ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου για τη βοήθεια τους. Από εκεί και πέρα, θεωρώ πως ο Πανθρακικός έχεις τις βάσεις για να επιστρέψει εκεί που ήταν. Νομίζω ότι σιγά σιγά μεγαλώνει η ομάδα, έμαθε από τα λάθη της και είμαι αισιόδοξος ότι δεν θα επαναληφθούν.