Κύπελλο Ελλάδος: Από νωρίς στα βάσανα Αλεξανδρούπολη, Πανθρακικός και Πετεινός, από την γ’ φάση ο ΑΟΞ, κατευθείαν στους «16» οι Ευρωπαίοι

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου συνεδρίασε για πρώτη φορά την Τετάρτη (29/06) υπό την προεδρία του νέου προέδρου Παναγιώτη Μπαλτάκου και έλαβε αποφάσεις σχετικά με το Κύπελλο Ελλάδος.

Συγκεκριμένα, ομόφωνα εγκρίθηκε το σύστημα διεξαγωγής του Κυπέλλου Ελλάδας της περιόδου 2022-2023, το οποίο θα είναι το ίδιο με αυτό που ίσχυσε την περασμένη σεζόν.

Αυτό σημαίνει ότι οι ομάδες της Super League 1 θα ξεκινήσουν να αγωνίζονται από την 4η φάση (για την ακρίβεια οι 10 ομάδες που δεν αγωνίζονται στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις) και από την 5η φάση (δηλαδή από την φάση των «16») θα μπουν στον θεσμό οι ομάδες που αγωνίζονται στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, δηλαδή ο πρωταθλητής Ολυμπιακός, ο κυπελλούχος Παναθηναϊκός και οι ΠΑΟΚ και Αρης.

Οι ομάδες της Super League 2 θα ξεκινήσουν στην τρίτη φάση ανάμεσά τους και ο ΑΟΞ εφόσον δηλώσει κανονικά συμμετοχή, ενώ στις δύο πρώτες φάσεις μετέχουν οι Κυπελλούχοι των Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων, δηλαδή οι ερασιτεχνικές ομάδες. Υπενθυμίζεται ότι στον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος την ΕΠΣ Έβρου θα εκπροσωπήσει η Αλεξανδρούπολη, την ΕΠΣ Θράκης ο Πανθρακικός και την ΕΠΣ Ξάνθης πέρα από τον ΑΟΞ, ο Αρης Πετεινού.